2024. május 3. - Tímea, Irma

Az elnöktől akár éhen is halhatnak!

Raúl Castro kubai elnök nem enged Washington és Brüsszel zsarolásnak egy bebörtönzött éhségsztrájkoló ellenzéki ügye miatt. Ezt maga a szigetország vezetője szögezte le a kubai kommunista ifjúsági szövetség kongresszusának küldöttei előtt felszólalva vasárnap Havannában.
2010. április 5. hétfő 11:31 - HírExtra
Castro nem nevezte meg Orlando Zapatát, aki február 23-án hunyt el börtönében éhségsztrájk következtében. A kubai elnök szerint az Egyesült Államok és az Európai Unió bíztatta a férfit az önsanyargatásra, hogy abszurd céljait elérje. Castro szerint a kubai egészségügyi szervek mindent megtettek élete megmentéséért, de Zapata önfejűsége saját halálához vezetett.

Egy másik éhségsztrájkoló ellenzékivel, Guillermo Farinasszal kapcsolatban is hasonló gondolatokat fogalmazott meg Raúl Castro. Farinas már annyira legyengült állapotban van, hogy mesterséges táplálással tudják életben tartani. Az EU spanyol elnöksége március elején jelezte, hogy igyekszik a férfi érdekében közbenjárni a havannai hatóságoknál.

Összegezve mondanivalóját Raúl Castro azonban leszögezte: Kuba semmilyen külföldi nyomásnak nem enged, nem hagyja, hogy forradalmát lerombolják, egyetlen diktátum sem kényszerítheti térdre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását