2024. május 18. - Erik, Alexandra
Egy tábornok közlése szerint a NATO megkezdte Líbiában végrehajtandó szárazföldi hadműveleteinek az előkészítését.
2011. április 13. szerda 18:26 - HírExtra
- Szárazföldi csapatok bevetése a humanitárius segítségnyújtás biztosítása céljából válhat szükségessé - jelentette ki a Deutsche Welle TV-nek nyilatkozó Manfred Lange, a NATO-központ stábjának főnöke. Manfred Lange tábornok egy szerdán sugárzott interjúban elmondta, hogy az ENSZ még nem fordult sem a NATO-hoz, sem az Európai Unióhoz ilyen kéréssel. De fel kell készülni arra az esetre, ha ez bekövetkezik, és a NATO addigra fel is fog készülni egy esetleges ilyen műveletre.

A NATO-tervezésben "kezdettől figyelembe vették az emberiességi szempontokat" - folytatta a tábornok. Az esetleges segélyakciók támogatására szükségessé válhat "a szárazföldi erők időben korlátozott bevetése" - mondta.

Az EU külügyminiszterei kedden Luxemburgban tárgyaltak egy esetleges líbiai humanitárius segélynyújtási akció katonai biztosításáról. Ennek előfeltétele lenne az ENSZ erre vonatkozó kérése, amire eddig nem került sor. A 28 NATO-ország és a nemzetközi líbiai hadműveletben részt vevő többi ország külügyminisztere csütörtökön Berlinben tanácskozik a további teendőkről az észak-afrikai országban.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását