2024. május 19. - Ivó, Milán

Politikusvita helyett botrány az ELTE-n

Vezető politikusok vitája az ELTE jogtudományi karán - szólt a Poli2010 című pénteki rendezvény beharangozója. Ehhez képest az egyetem téri épület dísztermében összezsúfolódott hallgatóság éppen csak vezető politikusokat nem hallhatott.
2010. március 26. péntek 16:10 - Nagy András

Pedig úgy nézett ki, egész komoly kis vita lesz ebből. A péntek délután fél háromra az ELTE-re meghirdetett nyilvános vitára Az MSZP-s Kovács László, a fideszes Pokorni Zoltán, az MDF részéről Dávid Ibolya, az SZDSZ-éről Retkes Attila, valamint a Jobbikos Szegedi Csanád és az LMP-t képviselő Mile Lajos volt hivatalos.


Mile Lajos (LMP), Szegedi Csanád (Jobbik) és Kerék-Bárczy Szabolcs (MDF)

Aztán megérkezett az első „örömhír”: a Fidesz és az MSZP úgy ahogy van, lemondta a részvételt. (Az egyik szervező szerint már két hete megtörtént mindez, ám a szerkesztőségekbe eljutott MDF-meghívón ebből semmi nem látszott.) Aztán az is kiderült: Dávid Ibolyának sem annyira fontos, hogy az egyetemi ifjúság megismerje pártja választási programját, sőt Retkes Attila is hasonlóképp gondolja. Előbbi egyébként legalább egy dublőrt küldött maga helyett Kerék-Bárczy Szabolcs személyében, utóbbi azonban még azt se.

Így, mivel a kezdés időpontjában mindössze Szegedi Csanád és Kerék-Bárczy ólálkodott az egyetem zsúfolásig telt díszterme előtti folyosón, a szervezők rövid úton úgy döntöttek: a túl sok variálás, illetve amiatt, mert nem szeretnék az egyetemet kampányharctérnek látni, inkább az egész rendezvény maradjon el úgy ahogy van.


Ezután, miközben az elmaradt vita miatt csalódott ifjúság elhagyta a termet, a színen maradt két politikus rögtönzött sajtótájékoztatóba kezdett. Erre azonban már csak a híréhesebb média munkások voltak kíváncsiak.
 
Szegedi arról beszélt, az, hogy a meghívott pártok nem jöttek el, az egyszerűen felháborító. Felháborító, hogy nem mernek kiállni a Jobbik ellen. Mint mondta, még a rendezvény kezdete előtt felajánlotta, hogy a megjelent politikusok tartsanak egy 15-20 perces előadást, és ezekre reagálva tehessenek fel kérdéseket a diákok. (Ezt a szervezők határozottan elutasították, mondván, vagy vita lesz, vagy semmi.)

A „Hogy ha itt van az MDF meg az LMP, akkor ennyi erővel a bélyeggyűjtők pártja is eljöhetett volna” – mondta még, hozzátéve, hogy a Fidesz és az MSZP véleményére lett volna kíváncsi.
 
Kerék-Bárczy pedig arról beszélt, furcsállja, hogy a nagy pártoknak nem fontos az egyetemi fiatalság informálása, de furcsa a Jobbik hozzáállása is, amely végül nem vállalta a nyílt vitát a Fórummal. De Kerék-Bárczy szerint ez is napokban az MDF ellen formálódó MSZP-Fidesz-Jobbik „nagykoalíció” jele. Nagyon sajnálja, hogy a pártok többsége lemondta a részvételt, és ezzel arról is, hogy egyértelművé tegye, mit gondol az ország gazdasági-társadalmi helyzetéről. Mint mondta, a hallgatókat tisztelték meg volna, ha megjelennek, ahelyett, hogy nagypolitikát játszanak az egyetem falai között.
 
Egy kérdésre válaszolva elmondta, nagyon bízik benne, hogy az OVB mai ülésén nem hagyja helyben a FVB múlt pénteki döntését, amely szerint az MDF-nek nem állíthat budapesti listát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

elsolajos
2010. március 28. 21:47
józsi
Ha vennéd a fáradtságot és utána néznél!
Csak azért nem Ő ment,mert máshol tartott lakossági fórumot.
03.26 Budafok
03.27 Eger
03.28 Kisvárda Hajdúszoboszló
z_zalai
2010. március 27. 11:04
Nem rossz, nagy bukta az eltének, a szervezés a béka segge alatt volt.
józsi
2010. március 26. 17:02
Miért nem Morvai ment el? Vagy már nem is mer 7000 huf miatt az emberek szeme elé kerülni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását