2024. május 5. - Györgyi

Lamperth bekavart Somogyban

A Somogy megyei közgyűlésben a Fidesszel együttműködő MSZP-frakciónak a koalíciós megállapodás felülvizsgálatát kezdeményezi Lamperth Mónika, a szocialisták megyei ügyvezető elnöke. Erről ő maga beszélt szombaton Kaposváron.
2008. március 1. szombat 20:00 - Hírextra
Azért kötötték ezt a koalíciót, mert választás után úgy ítélték meg, hogy a megye érdeke, hogy működjenek együtt, háborúskodás helyett szülessenek jó döntések, s hogy a megyei önkormányzat kiegyensúlyozottan működjön - mondta sajtótájékoztatóján a szocialista politikus.
"De ezt a magatartást, amit a Fidesz tanúsít a megyei önkormányzatban, a Magyar Szocialista Párt nem tűrheti" - jelentette ki a párt országos elnökségének tagja, szociális és munkaügyi miniszter.

"Ezért én kezdeményezem, hogy a Magyar Szocialista Párt (somogyi közgyűlési frakciója) tárgyalja újra a Fidesszel a koalíciós megállapodást, és legyenek erősebb garanciák arra nézve, hogy a Fidesznek az agresszív térfoglalását megakadályozzuk" - mondta Lamperth Mónika. Hozzátette: azért kötöttek koalíciót a Fidesszel, hogy a megye sikeresebb legyen, "és nem azért, hogy a Fidesznek több pozíció, több szék jusson".

A 40 tagú somogyi közgyűlésbe a Fidesz-KDNP 20, az MSZP és a Somogyért Egyesület 10-10 tagot delegálhatott. A 2006-os önkormányzati választást követően kialakult erőviszonyok figyelembe vételével hármas koalíciót alkottak a pártok, a Somogyért Egyesület azonban időközben felmondta az együttműködést.

Lamperth Mónika, Kaposvár országgyűlési képviselőjeként, a csütörtöki közgyűlési bejelentés óta hozzá "tömegesen" forduló lakossági észrevételek okán magyarázatot vár a város vezetésétől, egyúttal tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Szita Károly (Fidesz) polgármester a Csiky Gergely Színház igazgatói feladatainak ellátására kiírt pályázat elfogadásakor a testületi ülésen azt mondta: Schwajda György író-dramaturg-rendezőt látná szívesen a Csiky Gergely Színház igazgató-főrendezőjének, ezért felkérte, hogy pályázzon, mert "Kaposvárnak a legjobb jár".

"Honnan veszi a bátorságot a város polgármestere ahhoz, hogy előre megmondja, ki a legjobb, amikor még nem is tudja, kik fognak pályázni?" - tette fel az önmaga által költőinek nevezett kérdést a szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását