2024. május 18. - Erik, Alexandra

Helmeczy szerint a Fideszt segíti a Legfőbb Ügyészség

Helmeczy Lászlónak, az MDF képviselőjelöltjének szerkesztőségünkbe eljuttatott írása keményen ostorozza a Fideszt, de az MSZP-t és a Jobbikot is annak kapcsán, hogy felfüggesztették a párt budapesti listáját. Az írást teljes terjedelmében közöljük.
2010. március 26. péntek 16:09 - HírExtra
Újabban Magyarországon a választási csalásnak egy, a már a választási csalásokat megelőző formájával találkozunk.

A rivális pártok megbízottjai akár a legalapvetőbb törvényi előírásokat semmibe véve már a listaállításnál meghamisítják a választási akaratot azért, hogy az MDF ne állíthasson a fővárosban, Budapesten listát, és így több, mint másfélmillió választópolgárnak még a lehetősége se legyen meg arra, hogy az MDF-re szavazhasson.

Egyetlen párt ajánlószelvényeivel azt a cirkuszt nem csinálták meg a rivális pártok delegáltjai, mint az MDF ajánlószelvényeivel. Miután a bizottságok részben független szakemberekből, részben pártok delegáltjaiból állnak, megállapítható, hogy egyetlen esetben sem a szakemberek szavazataival volt probléma. Ahányszor negatív tartalmú döntés született az MDF jelöltjével szemben mindig a pártok által delegált pártkatonát szavaztak az MDF ellen azért, hogy a saját pártjuk választási esélyeit növeljék, az MDF-ét csökkentsék.

A rendszerváltás óta azonban még ilyen példátlan eset nem történt a nyílt Justis mód a törvények lábbal tiprása ugyanis az, hogy az a Fővárosi Választási Bizottság, aki jogerős határozatával elfogadta az MDF 10 jelöltjét, ugyanezen jelöltek MDF jelölti létének megkérdőjelezése mellett azt állapították meg, hogy a korábbi jogerős határozat ellenére mégsem jelöltek, így az MDF nem állíthat listát.

Maga a döntéshozatal is elképesztő. A független két szakember a bizottságból természetesen arra szavazott, hogy az MDF érvényes listát állított. A Fidesz, az MSZP és a Jobbik által delegált pártkatonák a két pártonkívüli szakemberrel szemben 3:2 arányban leszavazták a törvényességet, és így az a határozat született, hogy az MDF nem állíthat budapesti listát. Különösebb magyarázatra nem szorul az, hogy szinte behozhatatlan hátrányt jelent ez a törvénytelenség az MDF számára, és milyen jogtalan előny a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és más listát állító szervezetek vonatkozásában.

Hazánkban az ajánlószelvényeket nemes egyszerűséggel kopogtatócéduláknak hívják. Ezeknek a céduláknak már régóta a történelem szemétdombján lenne a helye. Ebből a döntésből is látszik, hogy miért nem volt meg arra a Fidesznek és az MSZP-nek a törvényhozói akarata, hogy a cédulák odakerüljenek. Ezeknek a céduláknak a kártékonysága vetekszik a híres-hírhedt kékcédulás választási csalással. Talán még rosszabb is, hiszen a kékcédulás választások idején ezekkel a törvénytelen cédulákkal a kommunista pártot akarták győzelemre segíteni a szavazás során.

Azt, amit az MDF-fel a rivális pártok művelnek a kopogtatócédulák kapcsán, még ennél is rosszabb, hiszen eleve megkísérlik azt, hogy az ország fővárosában egyáltalán ne lehessen a számukra rivális pártra, az MDF-re szavazni.

A Fővárosi Választási Bizottság döntéseinél körvonalazódni látszik a Fidesz-MSZP-Jobbik nagykoalíció. A Jobbik a törvényes rend igényével lép fel, ehhez képest ellenünk a törvényes határozatokkal szemben szavaz a delegáltja.

Most azt látom a Fidesz plakátjain, hogy „Itt az idő”. Arra nem ad választ a Fidesz, hogy mire van itt az idő, és miért.

Az MDF-fel kapcsolatos törvénysértések kapcsán nekem egy korábbi Fidesz jelszó jut eszembe: a jövő elkezdődött a jelentős médiatúlsúllyal, és mondjuk ki bátran, a gyakran tetten érhető Legfőbb Ügyészségi háttérrel a Fidesz már most a választások előtt úgy viselkedik, mint aki törvényen kívül van, és azt tehet ebben az országban, amit akar. Remélem, hogy nem ennek a jövőnek az elkezdésére van itt az idő.

Dr. Helmeczy László
országgyűlési képviselőjelölt
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

julianus
2010. március 28. 11:52
A másik elhallgatott hír!
A Legfőbb Ügyészségen a Jobbik feloszlatását követelő zsidó beadvány

A Legfőbb Ügyészséghez továbbították Nyíregyházáról az Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom beadványát, amelyben Jobbik Magyarországért Mozgalom feloszlatását kéri a szervezet - tudta meg a Független Hírügynökség Szilágyi Lászlótól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Mint arról korábban a Független Hírügynökség már beszámolt, kedden az Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom vezetője, Lengyel Károly a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen átadta a szervezet beadványát, amelyben a Jobbik feloszlatását kezdeményezik. A városban ezután "antifasiszta demonstrációt" tartottak.

A megyei főügyészség szóvivője elmondta: miután a Jobbik Magyarországért Mozgalmat nem Nyíregyházán jegyezték be, a beadványt továbbították a Legfőbb Ügyészségre. A Jobbik egyébként válaszlépésre készül, Gyüre Csaba megyei elnök közölte: szombat délután demonstrációt tartanak Nyíregyházán, amelynek célja a Jobbik melletti kiállás. Eddig a hír, innen a kommentem:

Tisztelt Választópolgárok!!! A Hatalom és a hatalomra ácsingózók érzik, hogy nyer a Jobbik és azt minden áron meg akarják akadályozni! Polgárháborús állapotot akarnak kiprovokálni, hogy a Lisszaboni Szerződés (olvasatlanul elsőként történt ratifikálása minden parlamenti párt részéről) néven elhíresült Nemzeti Önrendelkezés feladása értelmében behívhassák az Európai Csendőri Erőket! Nesze nekünk szabad választás!! Úgyhogy ne marjuk egymást, fogjunk össze, hogy egyáltalán legyen választás, és az nyerjen akiket mi akarunk!
gizimama
2010. március 26. 21:58
Jó nagy marha ez a Helmeczy... de azt is mondhatnám ügyes életművész.
Egyszer szoci egyszer komcsi, egyszer fórumos... holnap majd jobbikos lesz... közben meg ügyvéd...meg persze Veres János jó barátja és cinkosa. És még fogalmazni sem tud.

Szegény MDF bevásárolt vele is jól. Nem is tudom kit sajnáljak jobban a pártot miatta, vagy őt a párt miatt...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását