2024. május 19. - Ivó, Milán

Demszky állításai a Jobbikról

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint politikai véleménynyilvánításnak minősülnek Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester az egyik kereskedelmi tévé műsorában megfogalmazott állításai a Jobbikról.
2010. március 19. péntek 17:22 - HírExtra
A testület pénteki ülésén egyhangúlag utasította el Staudt Gábor Jobbik-képviselőjelölt kifogását.

Halmai Gábor elnökhelyettes szerint a liberális politikus személyes véleményét fejezte ki az egyik jelölőszervezetről.

Szigeti Péter elnök is úgy vélte: politikai véleményről van szó. Mint mondta, a választás politikai harc, ahol véleményeket fogalmaznak meg, és majd a szavazó dönt ezekről.
Staudt Gábor azt sérelmezte, hogy a főpolgármester egyebek mellett azt mondta az ATV Jam című műsorában március 15-én: "A Jobbik a legrosszabbik.

Ha nagyon sokan kerülnek be a (...) parlamentbe, akkor ezzel Magyarország Európa szégyenpadjára kerül (...), a jogállamiságot, a magyar demokráciát nem engedhetjük lerombolni egy szélsőjobboldali erő által, amely nyíltan összeszövetkezik terrorista elemekkel is".

Staudt Gábor szerint Demszky állításai súlyosan veszélyeztetik a választások tisztaságát és sértik a Jobbik jó hírnévhez fűződő jogait is. A képviselőjelölt a jogsértés tényének megállapítását, és további jogsértésektől való eltiltást kérte a testülettől, ám az OVB a kifogást elutasította.

A hasonló esetekben az OVB-nek azt kell eldöntenie, hogy a sérelmezett állítás vagy véleménynek vagy tényközlésnek minősül; lényegében ennek alapján döntik el, helyt adnak-e egy adott kifogásnak, vagy elutasítják azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását