2024. április 24. - György

Sajtópert indított a nyíregyházi főiskola hallgatói centrumának volt vezetője

Az Advertum Kft. és a Nyíregyházi Főiskola közötti bérleti szerződésről írottak miatt sajtópert indított a főiskola hallgatói centrumának volt vezetője - ezt maga Vad Sándor közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Nyíregyházán.
2008. május 29. csütörtök 17:33 - Hírextra
A Fővárosi Bíróságon nyújtott be keresetet a Magyar Nemzet és annak újságírója ellen a személyét sértő, valótlan és hamis tényállítások miatt - mondta a Hallgatói Centrum Közhasznú Társaság egykori ügyvezető igazgatója.

Kiemelte: a lapban többször támadott, a Hallgatói Centrum Kht. által a főiskola médiaközpontjának üzemeltetésére és bérbeadására kötött szerződés szerinte mindenben törvényes volt, és az intézmény érdekeinek megfelelően köttetett.

Vad Sándor elmondta: az igaz, hogy - a közszolgáltatási díjak összegének megfelelően - csak havi 121 ezer forintért adták bérbe az Advertum Kft.-nek az 1200 négyzetméteres épületet, de emellett a bérlő megtakarításokhoz és más bevételekhez, együttesen évi 33 millió forinthoz juttatta a főiskolát és a kht.-t.

Az Advertum vállalta rádiójánál és televíziójánál, valamint újságjainál a médiaszakos hallgatók gyakorlati képzését, amivel a főiskola évi 8 millió forint kiadást takaríthatott meg. A Hallgatói Centrum Kht. pedig 14,6 milliós kiadástól mentesült, mivel nem kellett hat dolgozót foglalkoztatnia, továbbá lehetőséget kapott 11 millió forintnyi reklámfelület igénybevételére is a kft.-től.

Vad Sándor, akit a múlt évben mentett fel a főiskola új rektora beosztásából, az MTI munkatársának kérdésére azt válaszolta: "a főiskolán is megtalálható társadalmi megosztottság a motiváció az engem ért alaptalan támadásokban".

Részletekbe nem bocsátkozott, de írásban kiadott tájékoztatójában azt állította: a főiskola és a megyei önkormányzat tavaly októberben megállapodást kötött egymás médiumainak kölcsönös működtetésére és hasznosítására, és ez csak akkor valósítható meg, ha az általa aláírt korábbi szerződést felbontják az Advertummal.

A főiskola egyik, magát megnevezni nem kívánó tanára magyarázatként az MTI munkatársának megjegyezte: a megyei önkormányzat Szabolcsban fideszes többségű, míg az Advertumot - a kormány által vállalt hitelkezesség alapján - sokan az MSZP-hez kötik.

Az Advertum Kft. 5,2 milliárdos hitelhez kapott a közelmúltban kormányzati kezességvállalást. A kft. ebből az összegből törleszti az élvonalbeli és másodosztályú klubokat tömörítő Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga tulajdonában lévő Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárd forintot pedig országos médiarendszer kiépítésébe fektet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását