2024. június 16. - Jusztin

Apadó folyók a Közép-Tisza vidékén

A Közép-Tisza vidékén továbbra is apadnak a folyók, már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján, a Karcag és Túrkeve közötti szakaszon tartanak fenn elsőfokú árvízvédelmi készültséget - közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezetője szerdán az MTI-vel.
2010. március 17. szerda 14:13 - HírExtra
Lovas Attila igazgató elmondta: a Tisza vízállása reggel 7 órakor Szolnoknál 333 centiméter volt, ami több mint 3 méterrel kevesebb a tetőzés értékénél. A Zagyva-Tarna rendszer folyóiról, a Hortobágy–Berettyóról valamint a Hármas-Körösről kapott adatok szintén apadásról tanúskodnak.

A Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Köti-kövizig) a befogadó folyók apadó vízállása és a kedvező időjárás következtében az elmúlt napokban több szakaszon mérsékelte a belvízvédelmi készültséget.

Másodfokú szint már csak a jászberényi, a kisújszállási és a karcagi belvízvédelmi szakaszon van érvényben. A Köti-kövizig területén még több mint 24 ezer hektár áll víz alatt.
A belvízvédelmi szakaszokon az elmúlt 24 órában a szivattyúk közel 750 ezer köbméter vizet emeltek át a folyókba. A február 18-án kezdődött védekezéstől számítva az átemelt összes vízmennyiség meghaladta a 68 millió köbmétert.

A vízgazdálkodási társulatok közül hét, míg az önkormányzatok sorában tizenhárom védekezik a belvízi elöntések ellen. A legmagasabb, harmadfokú készültségi szint Fegyverneken érvényes.

Az ár- és belvízvédelmi munkákban kedden 94-en dolgoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását