2024. május 6. - Ivett, Frida

Sztárpalánta kerestetik

Sztárpalánta néven tehetségkutató verseny indul 10-17 éves fiataloknak könnyűzene, népzene, klasszikus zene és néptánc kategóriában.
2009. január 19. hétfő 21:55 - Hírextra
A Grund Klubhálózat szervezésében meghirdetett versenyre az 1992. január 1. és 1998. december 31. között született gyerekek és fiatalok jelentkezését várják január 31-ig. Regisztrálni a www.sztarpalanta.grund.hu című honlapon lehet - tudatták közleményükben a szervezők.

Hogy mely szólisták, együttesek kerülnek a tavasszal Budapesten megrendezendő döntőbe, azt regionális válogatókon döntik el, amelyeket Budapesten (február 7-én), Székesfehérváron (február 8-án), Pécsett (február 15-én), Szegeden (február 22-én), Szombathelyen (március 1-én), Nyíregyházán (március 7-én) és Salgótarjánban (március 8-án) rendeznek meg.

Mindegyik kategóriában neves művészekből álló zsűri dönti el, ki juthat a döntőbe. A zsűri elnöke a könnyűzene kategóriában Pély Barnabás előadóművész, népzenében Kneifel Imre karnagy, népzenész, klasszikus zenében Mikecz Kornél énekművész és néptánc kategóriában Hahn Kakas István koreográfus, örökös aranysarkantyús néptáncművész.

A Sztárpalánta nyertesei hangszereket, egyéb értékes tárgynyereményeket, valamint kategóriánként egy egyhetes belföldi táborozást kapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását