2024. május 17. - Paszkál

Február végén lehet költségvetése Győr megyének

Február 26-án szavazhat idei költségvetéséről a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, miután a testület - 22 támogató szavazattal, három tartózkodás mellett - részletes vitára alkalmasnak találta az anyagot.
2010. február 5. péntek 18:42 - HírExtra
A költségvetés, 1,3 milliárd működési és 300 millió forintnyi fejlesztési és 1,2 milliárdos folyószámla-hitel felvételével számol a 20,6 milliárdos bevételi főösszegű idei költségvetés-tervezet.

Idén 658 millió forinttal kap kevesebb központi juttatást a megyei önkormányzat, mint tavaly; ez 24,4 százalékos csökkenés - áll az anyagban, amely emlékeztet arra: hatodik éve csökkennek a központilag szabályozott források.

A csökkenés pedig olyan nagy mértékű, hogy az már veszélyezteti az önkormányzat és intézményei működtetésének fenntarthatóságát - fogalmaz az előterjesztés,
"Ezért a korábbi években alkalmazott takarékossági intézkedést jóval meghaladó megszorító szabályozást kell alkalmaznunk annak érdekében, hogy a megyei költségvetési gazdálkodás finanszírozhatósága fennmaradjon", ezért újabb feladatátszervezés, létszámcsökkentés, részmunkaidőben foglalkoztatás, nyitvatartási idő csökkentése, a nem kötelező juttatások megvonása vált szükségessé - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását