2022. augusztus 9. - Emőd

Gigantikus havazás a tengeren túl

Hatalmas mennyiségű havat hozó front fenyegeti pénteken és a hétvégén Washingtont és a közép-atlanti térséget az Egyesült Államokban; a várható apokaliptikus közlekedési viszonyok miatt a Fehér Ház szóvivője lemondta szokásos napi sajtótájékoztatóját, a virginiai képviselőház törölte az üléseket.
2010. február 5. péntek 18:48 - HírExtra
Robert Gibbs fehér házi szóvivő nem áll pénteken az újságírók elé, amit helyettese, Bill Burton egyetlen szóval magyarázott a Twitteren: "hópokalipszis". Az előjelzések napok óta figyelmeztetik a térség lakóit, kiadós havazásra kell felkészülni, ezen a télen nem először, ugyanis decemberben már történelmi rekordokat döntő havazás söpört végig a közép-atlanti partvidéken.

Az amerikai főváros, Washington D.C. térségében 60 centiméternél nagyobb hó eshet. A közlekedési hatóságok előre figyelmeztettek: a busz és metrójáratok megritkulhatnak.

Virginiában először fordult elő, hogy a várható havazás és megbénuló közlekedés miatt törölték a törvényhozás programját. Az állami hatóságok felhívták a lakosság figyelmét: tartalékoljanak a szükséges cikkekből és az, aki teheti, otthonról dolgozzon. A havazást várhatóan erős szelek fogják kísérni, a látási viszonyok nagyon rosszak lesznek egyes térségekben. A hatóságok hókotrók és teherautók ezreivel, több százezer tonna sóval várják a hóvihart.

A főváros, Richmond, amely még az előző hét végén hullott 40-60 centiméteres hótakaró alól sem ásta ki magát teljesen, ugyanennyi havat kaphat. Sok iskolában csak csütörtökön kezdődhetett újra a tanítás.

A parti őrség figyelmeztetett: Virginiától egészen New York magasságáig az Atlanti-óceán partján viharos szelek korbácsolhatják fel majd a vizet veszélyes hullámokat keltve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását