2024. május 8. - Mihály

A lakásmaffia-tevékenységről szóló jelentés

Az Országgyűlés kedden lefolytatta az úgynevezett lakásmaffia-tevékenység visszaszorításához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló beszámoló és az ennek elfogadását kezdeményező határozati javaslat általános vitáját.
2008. február 12. kedd 15:05 - Hírextra

Ennek expozéjában Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter elmondta: a lakásmaffia-tevékenység célja, hogy a jogszerűség látszatát keltve törvénytelenül szerezzen valaki ingatlant, és szándékosan megkárosítsa az ingatlan tulajdonosát vagy bérlőjét.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a most tárgyalt beszámoló a 2005-2006-os évre vonatkozik, és még 2007 márciusában terjesztették volna a Ház elé.

Takács Albert hangsúlyozta: a kormányzatnak a lakásmaffia-tevékenységgel kapcsolatban az a legfőbb célja, hogy létrehozza a tevékenység visszaszorítására alkalmas jogszabályi környezetet. Hozzátette, hogy a beszámoló javaslatot tesz például a lakástörvény, vagy a jogügyletek biztonságát célzó törvény módosítására.

Balsai István (Fidesz) a beszámolóról úgy vélekedett, nem a legszerencsésebb, ha egy közel egy évvel ezelőtt készített előterjesztés csak most kerül az Országgyűlés elé. Mint mondta, a korábban működő parlamenti, úgynevezett lakásmaffia-bizottságnak voltak eredményei.

Hankó Faragó Miklós (SZDSZ) frakciója nevében elfogadásra ajánlotta a beszámolót és a határozati javaslatot. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ingatlan-nyilvántartást célszerű lenne bírósági felügyelet alá helyezni.

Az MSZP-s Bókay Endre úgyszintén a beszámoló elfogadását javasolta, de azt is kérte: a következő ilyen jelentés elkészítésekor több adat kerüljön az előterjesztésbe, mert azok alapján lehet mérni a lakásmaffia-tevékenység visszaszorítását célzó tevékenység eredményességét.
Az általános vitát az elnöklő Világosi Gábor lezárta.

Az ülést vezető elnök - felszólaló híján - lezárta a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló, valamint a kulturális kifejezések sokszínűségének védelméről szóló törvényjavaslat részletes vitáját is, majd az ülést berekesztette és az Országgyűlés következő ülését február 18-ra összehívta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását