2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kétszázezer adag étel ára a szociális tárca kampányának költsége

A Fidesz szerint kétszázezer adag meleg ételt oszthattak volna szét a hajléktalanok között abból a pénzből, amit a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a "szegénység éve" program ügyében "saját maga fényezésére" költ - közölte a párt helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.
2009. december 30. szerda 12:41 - HírExtra
Cser-Palkovics András közleményében "pofátlanságnak" nevezte, hogy a kormány 47 millió forintot költ kormányzati kommunikációra, miközben a hajléktalanszállók telítettsége Korózs Lajos államtitkár szerint is sok helyen 100 százalék feletti és sorok kígyóznak az ingyen ételt osztó sátrak előtt.

A Fidesz úgy látja, ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a kormány semmibe veszi az embereket.

Korózs Lajos államtitkár kedden sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy néhány vidéki városban a hajléktalanszállók 100 százalék feletti kihasználtsággal működnek, de mindenhol meg tudták oldani az ellátást, és ezért plusztámogatást is kapnak az intézmények.

Mint elmondta, Budapesten az országos átlagnak megfelelő, 90-95 százalék körüli a férőhelyek kihasználtsága. A legnagyobb "feltöltöttség" Vas megyében van, ahol 120 százalékos az igény, a legalacsonyabb kihasználtságról pedig Jász-Nagykunk-Szolnok megyéből érkezett jelzés, itt csak minden második ágyon feküdt fedél nélküli ember.

Az államtitkár közölte azt is: eddig a pénzhiány nem volt az akadálya annak, hogy az érintetteknek a szolgáltatásokat biztosítani tudják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását