2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: kudarc a kormányzati gazdaságpolitika

Újabb 13 éves csúcsot döntött a munkanélküliség, a kormány megszorításokra alapozott gazdaságpolitikája kudarcot vallott - mondta Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. november 26. csütörtök 14:42 - HírExtra
Az ellenzéki politikus arra reagált, hogy tovább nőtt a munkanélküliség augusztus-októberben, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki jelentése szerint a ráta 10,4 százalék volt, magasabb mint a 13 éves csúcsot jelentő július-szeptemberi 10,3 százalék.
Répássy Róbert közölte: Magyarország gazdasági visszaesése drámai mértékű, 7,2 százalékos, a munkanélküliség pedig folyamatosan emelkedik.

Emlékeztetett arra, hogy 2002-ben a polgári kormány 5,6 százalékos munkanélküliségi rátával adta át a kormányzást.

"Most már egész Magyarország egy emberként kérdezi, hogy hány magyar embernek kell még elveszítenie a munkáját ahhoz, hogy a szocialisták végre megváltoztassák a politikájukat" - fogalmazott.

Répássy Róbert szerint a munkanélküliség 13 éves csúcsa bizonyítja, hogy a Bajnai-kormány nem kezeli, hanem tovább mélyíti az ország válságát.

Kijelentette: a szocialista kormány képtelen a munkanélküliség megfékezésére. Csak úgy tud jót tenni, ha minél előbb lemond és félreáll a változás útjából - tette hozzá.
Véleménye szerint a Bajnai-kormány költségvetése még tovább súlyosbítja a helyzetet, ugyanis, ha a kormány által előterjesztett formában elfogadja a Ház a költségvetést, akkor jövőre "gazdasági vészhelyzet" is előállhat.

Kiemelte azt is: a KSH jelentése szerint egy év alatt több mint 112 ezerrel növekedett a munkanélküliek száma.

Hozzátette: a munkanélküliek 43,1 százaléka pedig több mint egy éve veszítette el az állását, még a gazdasági válság előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását