2024. április 20. - Tivadar

FIFA: itt a Puskás-díj

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megalapította a Puskás Ferenc-díjat, amelyet minden évben a legszebb gólt szerző játékos kap.
2009. október 20. kedd 18:53 - HírExtra
Az erről szóló szerződést Blatter és az Aranycsapat legendás játékosának özvegye írta alá kedden a szintén Puskás Ferencről elnevezett felcsúti futballakadémián tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

A FIFA futballbizottsága, melynek Franz Beckenbauer az elnöke és korábbi világklasszis játékosok a tagjai, összeállít egy tízes listát, amelyre a szurkolók szavazhatnak november utolsó két hetében a FIFA hivatalos honlapján.

Az idén december 21-én rendezendő gálára mind a tíz jelöltet meghívják, de csak a voksoláson győztes találatot hirdetik ki, a sorrendet nem. Az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont, így legalább élvonalbeli bajnoki találkozón kell születnie, hogy jelölt lehessen. Az elismerést női futballista is kiérdemelheti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását