2024. április 19. - Emma

A FIFA elnöke is megtekinti a mérkőzést

Joseph S. Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kedden a Puskás Ferenc Stadionban megtekinti a Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést. A FIFA vezetője a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) meghívására kedden délután érkezik Budapestre.
2009. október 16. péntek 15:30 - HírExtra
"A világ labdarúgásának elsőszámú irányítója az MLSZ új elnökségének működése alatt negyedszer látogat el hozzánk, s ez még akkor is a jó kapcsolatot, az elismertségünket igazolja, ha egyszer nagyon szomorú alkalomból, Puskás Ferenc temetésére érkezett Budapestre" - nyilatkozta Kisteleki István, a magyar szövetség elnöke az mlsz.hu-nak. -

Legutóbb, amikor a telki edzőközpontunk avatásán itt járt, találkozott Bajnai Gordon miniszterelnökkel, s ott jelentette be, hogy a FIFA Puskás Ferenc-díjat alapított."
Kisteleki elmondta, hogy Blattert kedden a Ferihegyi repülőtéren fogadják, majd a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiára utaznak, ahol a nemzetközi szövetség elnöke egy-másfél órás látogatást tesz, s részletes tájékoztatást ad arról, hogy hol, mikor, milyen kiválasztási szempontok és kiknek a szavazatai alapján kerül sor első alkalommal a Puskás-díj átadására. Ezt követően 19 órakor a Hotel Kempinskiben ad fogadást az MLSZ, s ezen jelen lesz szinte valamennyi európai ország labdarúgó szövetségének a képviselője.

"Szerdán az országgyűlés épületében folytatódik a program, ahol délelőtt az európai parlamentek sportbizottságainak irányítói tanácskoznak az EU és a sport kapcsolatáról, a sport speciális helyzetéről az unióban - mondta Kisteleki. - Délután pedig házigazdaként én elnökölhetek azon a tanácskozáson, amelyen már kifejezetten futballfejlesztési témák, elsősorban a FIFA első emberének 6+5-ös javaslataként ismert terve szerepel a napirenden. Megjegyezném: az MLSZ elnöksége teljes mellszélességgel kiállt már tavaly az ötlet, vagyis amellett, hogy az egyes nemzetek tehetségei minél több játéklehetőséghez jussanak."

A magyar szövetség elnöke hozzátette, hogy Blatter szerdán délután, a tanácskozást követően nemzetközi sajtótájékoztatót tart.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását