2021. december 5. - Vilma

A Monty Python díjat kapott

A 40. születésnapját ünneplő Monty Python-csoport megkapta a Brit Film és Televíziós Akadémia (BAFTA) különdíját filmes és televíziós munkásságáért.
2009. október 16. péntek 13:35 - HírExtra
"Ha közelebbről is meg akarják nézni a díjat, menjenek fel holnap az eBayre" - viccelődött John Cleese a New Yorkban csütörtökön megrendezett díjátadón, amelyen a csoport mind az öt tagja részt vett. (Graham Chapman, hatodik Python húsz évvel ezelőtt elhunyt.)

A BAFTA és az Independent Film Channel által szervezett ceremónia egyúttal a John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin alkotta csoport újbóli összeállását is ünnepelte. A díjátadást követően ugyanis levetítették a jubileum alkalmából a tagok közreműködésével készült Monty Python: Almost the Truth (The Lawyer,s Cut) - Monty Python: Majdnem a valóság (Ügyvédi változat)- című dokumentumfilmet.

A groteszk humorú brit csoport az 1969-ben indult Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozattal vívott ki magának kultstátuszt. Később olyan világszerte nagy sikert aratott filmeket készítettek, mint a Gyalog galopp (1975) vagy a Brian élete (1979).
A BAFTA 1987-ben Michael Balcon-díjjal ismerte el a Monty Pythont a világ filmművészetéhez nyújtott kiemelkedő brit hozzájárulásért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását