2024. május 3. - Tímea, Irma

Debreczeni Zita új kihívásairól mesél

Zitának a pletykák ellenére sincs szüksége mások pénzére, hogy érvényesüljön, hiszen keresett modell és fotós, emellett pedig klímanagykövet, szülővárosának arca és műsorvezető is.
2009. október 11. vasárnap 08:43 - HírExtra
Debreczeni Zita mindig is vállalta, hogy fiús kisgyerek volt, és hogy sokáig a sportos - sőt néha szakadt - ruhákat részesítette előnyben a nőies öltözékekkel szemben. Sokszor ő maga is el-elcsodálkozik azon, hogy modell lett belőle. Zita azonban nem fordított teljesen hátat a sportos életvitelnek, hiszen telente sportműsort vezet az egyik kereskedelmi adón. Elmondása szerint, ezen műsor keretén belül, tanult meg síelni is.

Debreczeni Zita
- 1981. január 6.-án Szolnokon született
- 1999-ben 18 évesen beiratkozott Szolnokon egy modelltanfolyamra
- 2000-ben Abádszalókon Tisza-tó szépe I. helyezett
- 2000-ben Pepsi-sziget szépe I. helyezett
- 2000-ben Nyugat- Magyarország szépe III. helyezett
- 2001-ben Miss Universe döntős
- 2001-ben Miss Balaton III. helyezett
Viszont a korábban gyakran szakadt farmert és olcsó pólót hordó, műhajas, és műkörmös lány mostanra úgy öltözködik, mint egy elit körökből származó vérbeli díva. A gyönyörű modell beismerte, hogy változott az ízlése az utóbbi időben, amit a környezete változásával is magyaráz.

Egyébként kevesen dicsekedhetnek olyan karrierrel, amilyet Debreczeni Zita futott be a médiában. Zita a Kísértés című pikáns műsor szerelmi jelenetével szerzett országos ismertséget magának, majd a Bajkeverők kétes hírű csapatát erősítette.

Debreczeni Zitáról az elmúlt időszakban rengeteg bulvár hír jelent meg a szerelmi életével kapcsolatban. Ugyanis nagy port kavart az, amikor Zita összejött szerelmével Kedves Ferenc milliárdos üzletemberrel, aki korábban egy másik bombázót szédített- Bódi Sylvit.



És mivel Zita kedvese nem éppen a középosztály tagja így megindultak a rosszmájú pletykák drága ruhákról, ex-barátnőtől örökölt luxus sport autóról és iszonyat drága lakásról.

Pedig Debreczeni Zita nem szorul rá ilyen segítségre, hiszen anyukája elmesélése alapján is kiderül, hogy a volt Bajkeverő saját lábán is megáll.

„A lányomnál önállóbb teremtést sosem ismertem – mondja Zita édesanyja. - Amikor nagykorú lett, válaszút elé állítottuk: vagy továbbtanulás, vagy munka. Nálunk soha senki nem lógatta a lábát! Zita két bátyja a kétkezi munkát választotta, míg a lányom a tanulást. Mellette pedig manökentanfolyamra járt, és már huszonegy éves volt, amikor komolyan elkezdte a szakmát. Azzal indítottuk útnak, hogy soha ne felejtse, honnan jött, és úgy éljen, hogy büszkék lehessünk rá. Mióta dolgozik, sosem kért segítséget otthonról, sőt, ő tett értünk nagyon sokat, mikor a férjemmel betegeskedtünk. Mindig megállt a lábán. Ezért bánt különösen, amikor szörnyű dolgokat beszélnek róla olyan emberek, akik sosem találkoztak vele!"

De Zita nemcsak modell. Nagy szenvedélye és új munkája a fotózás, de emellett rendszeresen feltűnik a tv képernyőjén - szereplőként és műsorvezetőként is - valamint klímanagykövetként és most már Szolnok arcaként is ténykedik.

Az utóbbi szerepre az „Épül Szolnok” projekt keretén belül szülővárosa kérte fel a modellt.
„Valóban nagyon sok szép fiatal és közismert hölgy városunk szülötte, de mi azért választottuk Debreczeni Zitát, mert azt gondoljuk, hogy Szolnok nagyköveteként szimpatikusan testesíti meg a város gazdasági programját. Megjelenésével emeli a különféle rendezvények fényét” – mondta el korábban Vörös Miklós, Szolnok polgármesterének tanácsadója.

A természet szeretete fontos része Zita életének, így a klímanagykövetség sem áll távol tőle. Dr. Juhász Árpáddal és Kolovratnik Krisztiánnal együtt vállalta ezt a szerepet. Véleménye szerint az emberiség későn fog rájönni, hogy másképpen kellene bánni a természet adta javakkal. A Bayer és az UNEP, az ENSZ környezetvédelmi programjának nemcsak a háziasszonya volt, hanem komoly szerepet is vállalt a projektben figyelemfelkeltő fotóival. Képei a mérhetetlen pazarlásra hívják fel az emberek figyelmét. Reklám képei a témájával is mélységesen egyetért, hozzáfűzve, hogy otthon édesapja is mindig rászólt, ha mosogatás közben folyatta a vizet.

Legutóbb pedig a Vacsoracsatában főzőcskézett tradicionális magyar ruhában és egy új televízió castingjában is részt vett. Így megkerestük egy interjú erejéig, hogy megtudjuk mire készül még talpraesett szépség.

Hogy vagy? Hogy telnek napjaid mostanában?

Köszönöm, remekül vagyok! Munkával telnek a napjaim, igyekszem eleget tenni a felkéréseknek, többek között: engem ért az a megtiszteltetés, hogy szülővárosom; "Szolnok épül-szépül" programjának arca lehetek. Ezenkívül készülök, az RTL Klubbon látható, nemsokára folytatódó Havazin című magazinra, aminek - Világi Péterrel együtt - a műsorvezetője vagyok. Emellett pedig vasárnaponként fotós iskolába járok, tanulom a szakma csínját-bínját.

Indul két új csatorna, amelyek műsorvezetőket keresnek, és a castingon te is jelen voltál. Hogy sikerült a válogatás? Viszont fogunk látni a tv képernyőn, mint műsorvezető? Milyen témában dolgoznál?

A casting jól ment, pontos eredményeket még nem tudok. Szívesen vállalnám a feladatot, hiszen jó ideje klímanagykövet vagyok, minden ezzel kapcsolatos téma - időjárás, globális felmelegedés, a Föld védelme,egészséges életmód stb - nagyon közel áll hozzám.

Mi a helyzet a fotózással?Megmarad, vagy inkább tévézni szeretnél? Nemrég ugyanis azt olvastam rólad, hogy csak fotózni szeretnél és castingokra sem igazán jársz már emiatt.

A fotózás szerelem, ragaszkodom hozzá. Szeretném magam minél jobban beleásni ebbe a szakmába, ezért is járok suliba. A műsorvezetésben is sok örömet találok, szívesen csinálom. A modellkedésben van a legnagyobb tapasztalatom, bár igaz, ma már nem járok castingokra, szerencsére ma már megtalálnak engem ezek a munkák.

Milyen élményekkel gazdagodtál a Vacsoracsata forgatása során?

A legmeghatározóbb élményem az, hogy fantasztikus embereket ismerhettem meg, akikkel a hétköznapokban talán nem lett volna alkalmam találkozni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását