2024. március 29. - Auguszta

Drága buli volt a Pécsi Vízmű elfoglalása

Sokba fog kerülni az országnak a Pécsi Vízmű Zrt. erőszakos és jogellenes elfoglalása, mert az ügy nem fog megállni sem a város, sem az ország határainál - adott hangot véleményének szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Tukacs István. A szocialista politikus azt mondta, hogy a Páva Zsolt fideszes polgármester által 1,3 milliárd forintra, de ma már 2-5 milliárd forintra becsült kártérítést a pécsiek fogják megfizetni.
2009. október 7. szerda 16:38 - HírExtra
Tukacs István arra is felhívta a figyelmet, hogy a francia nagykövet már jelezte: Bajnai Gordon és Nicolas Sarkozy francia elnök október 19-i találkozóján fel akarják vetni a problémát. Hozzátette, hogy a magyar kormányfő "nem fog magyarázkodni, (...) világossá fogja tenni, hogy mi zajlott le, és mi zajlik most is a városban".

A szocialista képviselő kijelentette, a miniszterelnök a francia államfővel folytatott megbeszélésen képviselni fogja azt a véleményt, amit az MSZP is oszt, hogy a Fidesz nem egyetlen félrecsúszott akcióként teszi, amit Pécsett tesz, hanem "ez egy folyamat és fenyegető folyamat" - jelentette ki Tukacs István.

Egyúttal úgy fogalmazott, hogy a pécsi történések egyúttal jelzések is arra, hogy mi fog történni az országban, ha a Fidesz hatalomra kerül.

"Foglalás, kipenderítés, erőszak" - sorolta a képviselő.

A politikus eközben emlékeztetett arra, hogy azt a szerződést, amely szabályozta a Pécsi Vízmű Zrt. működését, a fideszes polgármester, Páva Zsolt írta alá. Hozzátette, hogy a Fidesz európai néppártként - "ha jól ismerjük ezt a pártcsaládot" - piacbarát, és nem ellensége a magántulajdonnak, ezért véleménye szerint nehezen magyarázható, ami a baranyai megyeszékhelyen történik.

Pécs közgyűlése múlt csütörtöki ülésén hozott létre egy céget a vízművek átvételére és üzemeltetésére. Az ötmillió forint tőkéjű Tettye Forrásház Zrt. a képviselők elképzelése szerint átvenné és tovább működtetné a helyi vízközművet, s alkalmazná a Pécsi Vízmű dolgozóit. A Tettye Forrásház ügyvezetőjének Winkler Tamást, a Biatorbágyi Vízművek Zrt. ügyvezetőjét, a Nemzeti Lóverseny Kft. egykori ügyvezetőjét választották.

Az indoklás szerint az önkormányzati cég alapítására azért volt szükség, mert a közgyűlés a Suez, a Pécsi Vízmű kisebbségi francia tulajdonrészének visszavásárlására vonatkozó első lépésként szeptember 10-én felmondta a társasággal kötött üzemeltetési megállapodást, a hónap végéig azonban nem sikerült megállapodni a részvényhányad visszaadásáról és a jogviszonyok lezárásáról.

A vízművel kapcsolatban a legnagyobb problémát az jelenti - mondta még korábban Páva Zsolt polgármester - , hogy a cég nem Pécsen és a hozzá közvetlenül kapcsolódó településeken nyújtott szolgáltatás fejlesztésén és az árszínvonal csökkentésén dolgozott, hanem a terjeszkedést tűzte ki célul, és 17 társaságban szerzett részesedést.
Kedd reggel kitessékelték a biztonságiak a Pécsi Vízmű Zrt. vezérigazgatóját, Nyirati Istvánt, amikor több munkatársával együtt megpróbált bejutni a cég épületébe, miután hétfő reggel egy őrző-védő cég emberei lezárták a Pécsi Vízmű Zrt. bejáratát. Azóta csak az alkalmazottakat engedik be a cég épületébe, a vezetőséget nem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. október 7. 16:44
hja a fitxesz keménykedik mert jön a választás. majd utánna visszaadják. nem kell bedőlni ennek a látszat cselekvésnek. a tuka meg jobb ha befogja a bűzös leheletű pofáját, megkapta a pénzét ne acsarkodjon még tovább.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását