2024. április 25. - Márk

Helyi fideszes manővert buktatott le az MSZP?

Salgótarjánban az önkormányzat bérel buszt a résztvevőknek a szombati, fideszes politikusok által a 2010-es költségvetés ellen szervezett tüntetésre, míg a XVI. kerületben az elbocsátásokat teszik függővé a részvételtől.
2009. október 7. szerda 15:06 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője elmondta: ha a Fidesznek kampányrendezvénye van, akkor a saját, nem pedig Salgótarján költségvetéséből kellene fizetnie a fővárosi rendezvényre érkező buszokat.

A politikus a XVI. kerülettel összefüggésben közölte: az önkormányzat dolgozói, közalkalmazottai és köztisztviselői e-mailt kaptak arról, hogy ha "nem mennek ki tüntetni a Fidesz nagy rendezvényére, akkor bizony tíz-tizenöt százalékos létszámleépítés lesz az önkormányzat hivatalában".

A sajtótájékoztatón kiosztották Székyné Sztrémi Melindának, Salgótarján polgármesterének levelét, amelyben az önkormányzati képviselőket, bizottsági tagokat, alkalmazottakat hívja a demonstrációra. A levél azt is tartalmazza, hogy a tüntetés helyszínére különjárati autóbuszt indítanak.

A kiosztották az e-mail leiratát is, ebben Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere azt írta: a jövő évi költségvetés 800 millió forintot von el a kerülettől, amelyet az önkormányzat csak úgy tud kiheverni, hogy nagyarányú, 10-15 százalékos létszámleépítés várható a polgármesteri hivatalban.

Az MSZP szóvivője elképesztőnek és megbotránkoztatónak, a modern parlamenti demokráciától teljesen távol állónak nevezte ezt a szervezést, amelyet a Fidesz helyi politikusai "Kósa úr, Orbán Viktor úr parancsára" megtesznek. Ezt az MSZP visszautasítja - hangsúlyozta.

Nyakó István azt mondta: a Fidesz vezette településeken igenis érvényesül a fideszes terror, és az az elv, hogy az önkormányzatoknál nem köztisztviselők, közalkalmazottak dolgoznak, hanem a Fideszhez hű pártkatonák.

Úgy vélte, hogy a szombati rendezvény nem szakmapolitikai jellegű, inkább a Fidesz nyitó kampányrendezvényeinek egyike.

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere tiltakozó tüntetést hirdetett a jövő évi költségvetés önkormányzatokra vonatkozó intézkedései miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását