2024. április 24. - György

KDNP: azonnali vizsgálatot!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azonnali vizsgálatot követel a MÁV-nál az elmúlt napokban nyilvánosságra került végkielégítések miatt - közölte Molnár Béla, a párt országgyűlési képviselője pénteken az MTI-vel.
2009. október 2. péntek 14:18 - HírExtra
A 100 milliós nagyságrendű kifizetések felvetik a bűncselekmény gyanúját is, ugyanakkor az adófizető állampolgároknak joguk van ismerni az állami pénzek elköltésének pontos körülményeit - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Molnár Béla szerint a nyilvánosságra került végkielégítések nagyságrendje olyan magas, hogy elmondható, egyes volt MÁV vezetők távozása egy-egy mellékvonal éves költségét fedezné. Elvárható, hogy egy veszteséges állami vállalatnál a rendelkezésre álló pénzeszközökből a működést biztosítsák, ne pedig némely felső vezető "luxustávozását" - fejtette ki közleményében a szakpolitikus.

A KDNP felháborítónak tartja, hogy a társadalom számára irritáló nagyságrendű végkielégítéseket fizessenek ki, átláthatatlan körülmények között. Ezért felszólítják a közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárcát, valamint a MÁV vezetését, hogy a BKV-hoz hasonlóan minden 10 millió forint fölötti személyi kifizetést 2003-ig visszamenően hozzon nyilvánosságra. Amennyiben megfelelő jogalapot nélkülöző kifizetések történtek, haladéktalan vizsgálatot és rendőrségi feljelentést várnak el az illetékesektől.

Az ellenzéki képviselő kitért arra is, hogy a MÁV ma a legnagyobb magyar állami vállalat, ezért átlátható és törvényes működése elengedhetetlenül fontos.

A közpénzekkel való gondos gazdálkodás minden állami vállalattól elvárható, a MÁV-tól is. Ha ez nem így történik, a felügyeletet ellátó szervezeteknek kötelességük azonnal intézkedni - szögezte le Molnár Béla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását