2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP-frakció támogatja a 2010-es büdzsét

Az MSZP-frakció támogatja a 2010-es költségvetést - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök azt követően, hogy hétfőn részt vett a szocialista képviselőcsoport ülésén.
2009. november 2. hétfő 14:45 - HírExtra
Bajnai Gordon kormányfő azt mondta: egyértelmű, hogy a költségvetést támogatja az MSZP-frakció, hiszen ez kell ahhoz, hogy Magyarország elinduljon a stabilitás, a növekedés útján.

A miniszterelnök szerint nincs olyan módosító indítvány, amely a kormányt kompromisszumra kényszerítené, az elmúlt három hónapban több ügyben meg tudtak állapodni; példaként a gyermekétkeztetést és az oktatást emelte ki.

Ez a költségvetés vállalható, Magyarországot stabil pályára helyezi, és lehetővé teszi, hogy 2011-től erőteljes növekedésnek induljon a gazdaság, és mindenki, aki az ország érdekét támogatja, annak dolga, hogy a parlamentben is támogassa azt - hangsúlyozta.
Mesterházy Attila, az MSZP-frakcióvezetője is megerősítette, hogy a képviselőcsoport egyhangúlag támogatta a kormány által befogadott költségvetési módosító indítványokat, és kiállt amellett, hogy a november 30-i zárószavazáson is igennel voksol a jövő évi büdzsére.

Az MTI kérdésére elmondta: senki nem kért felmentést azért, hogy ne kelljen igennel voksolnia hétfőn a 2010-es költségvetéshez benyújtott, a kormány által támogatott módosító indítványokra és a főszámokra.

Szabó Lajos, a frakció költségvetési munkacsoportjának vezetője kiemelte: a jövő évi hiánycél továbbra is 3,8 százalék, a büdzsé vitás ügyek rendezésére létrehozott céltartaléka csökken, de ez nem sérti a költségvetés stabilitását. A büdzsé tartalmazza a szükséges tartalékokat - húzta alá.

Mint mondta, a frakció a kormány által támogatott más, soron kívüli indítványra nem voksol igennel, mert a kabinet elfogadta a szocialisták minden korábbi igényét.
Kifejtette, a Költségvetési Tanács (KT) nem bírálta a szocialista módosító indítványokat, amelyek egyebek mellett a gyermekétkeztetésre, a kéttannyelvű iskolákra, a művészeti oktatásra vonatkoznak, de nem tartotta megalapozottnak az ellenzéki javaslatokat.

A szavazási magatartásunkat e véleményhez igazítjuk - szögezte le Szabó Lajos.
A kormány és a KT közötti, az állami vállalatok nyereségének, veszteségének elszámolásáról szóló vita kapcsán azt mondta: a frakció délután dönt arról, melyik, ezt az ügyet rendező, a megalapozó törvényekhez benyújtott módosító indítványt támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását