2024. április 20. - Tivadar

Orbánéknál is akad offshore cég?

Az MSZP szerint Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a saját háza táján kellene szétnéznie, mielőtt az offshore cégeket ostorozza.
2009. szeptember 30. szerda 13:37 - HírExtra
A kormánypárti képviselő közölte: Orbán Viktor egyik rokona, a Fideszhez közel álló Helyi Téma nevű lap kiadója, Vitézy Tamás milliárdos nagyvállalkozó 2007-ben egy interjúban arról beszélt, miért lenne szégyen, hogy offshore cégekkel köt üzletet, és hogy neki is offshore cége van.

Török Zsolt elmondta: felszólítják Orbán Viktort, kérje meg a családtagját, hogy a külföldre menekített, itthon adózatlan jövedelme után fizesse be az adót az államkincstárba. Mint mondta, ez a "várhatóan több tízmilliós összeg" sokat segíthetne a krízisalap rászorultjain is.

Az MTI azon kérdésére, hogyan rokona az üzletember az Orbán-családnak, a politikus azt mondta, Vitézy Tamás bátyjának első felesége Orbán Viktor édesanyjának testvére.

A Manager Magazin 2007-es 3. számában Vitézy Tamást az üz­le­tei fi­nan­szí­ro­zá­sáról kérdezték. Arra az újságírói kérdésre, miszerint ko­ráb­ban azt nyi­lat­koz­ta, hogy an­gol be­fek­te­tői hát­tér­rel csi­nál­ták meg egy nagy­be­ru­há­zást, és a ko­ráb­ban a gáz­ke­res­ke­de­lem­mel fog­lal­ko­zó cé­ge, az EuroBridge is an­gol tu­laj­don­ban van, az üzletember visszakérdezett: ez miért baj? Az újságíró válasza erre úgy hangzott: mert ezek az offshore cé­gek úgy an­go­lok, ahogy mi va­gyunk azok.

Vitézy válaszában elmondta: az uk­rá­nok­kal nem le­het úgy ke­resked­ni, hogy ne­kik ne le­gyen jó. Lét­re kel­lett hoz­ni egy cé­get, amely­ben ők is ér­de­kel­tek. A gondolatmenetet később úgy folytatta "az offshore cé­gek a globalizáció szü­lött­jei. El tud­nám mon­da­ni, hogy a neo­li­be­rá­lis po­li­ti­ka ho­gyan hoz­ta lét­re eze­ket. Ha egy pi­a­con tal­pon aka­runk ma­rad­ni, ak­kor hasz­nál­ni kell min­den olyan esz­közt, ame­lyet a multik sa­ját ma­guk­nak ki­ta­lál­tak. Ha nem hasz­nál­juk, ak­kor ment­he­tet­le­nül el­pusz­tu­lunk. Üz­le­ti­leg mi­ért el­íté­len­dő?"

Török Zsolt utalt arra, hogy Orbán Viktor egy beszédében azt mondta, a szocialisták kormányzásának egyik jellemzője az offshore cégek jelenléte.

A politikus szerint a Fideszhez közel álló médiumok környékén is nagyon sok offshore céget lehet látni, példaként a HírTV-t, az Echo Tv-t, a Lánchíd Rádiót említette.

Orbán Viktor ismét bort iszik és vizet prédikál - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

heimsharp
2009. október 2. 08:49
Miért csodálkozunk rajta?Azon nem csodálkoztun ,hogy volt Kaya, jOZIP,MEGFIGYELÉSI HAZUGSÁG,SZÖLÖ EZÜST HAJÓ HEPPY-END MAGÁN REPÜLŐ, SZOFTER FELTŐRÉS KORDON BONTÁS KOSSUTH TÉR,UJABBAN A DÁVID IBOLYA ÜGY ÉS MÉS SOK MÁS MINDENT MEGUSZTAK
thurvj97
2009. október 1. 07:08
Végre. Már régóta ezt kellett volna tenni. Nem pedig elaltatni olyan ügyeket,amelyek a tokaji szüretről szóltak,vagy ezüst hajó,stb...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását