2024. március 29. - Auguszta

A Fidesz ellenzi a kormány privatizációs terveit

A Fidesz határozottan ellenzi, hogy a kormány privatizálja az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK), a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) egy részét. Erről Fónagy János, az ellenzéki pár
2008. szeptember 1. hétfő 12:35 - Hírextra
Fónagy János hangsúlyozta, hogy semmilyen racionális érvelés nem támasztja alá ezeknek a nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági szempontból is fontos cégeknek a privatizálását.
Szerinte a három cég egy részének eladása ellentétes Magyarország érdekeivel, és még kiszolgáltatottabbá teszi a magyar polgárokat és a magyar vállalkozásokat. Fónagy János, ezért a Fidesz nevében arra szólította fel a kormányt, hogy vizsgálja felül káros és hibás döntését.

A fideszes képviselő azt is kifogásolta, hogy a kormány a privatizációról szóló szerdai döntését szokatlan módon, vasárnap délután tette közzé, ami Fónagy János szerint azt jelzi, hogy a kisebbségi kormány "sunyi módon, fű alatt akarja kiárusítani Magyarországot".

Az ellenzéki képviselő úgy vélte, a privatizációról szóló döntés egyetlen indoka Gyurcsány Ferenc és a kisebbségi kormány kétségbeesése. Mint mondta, az utóbbi napok alapján világos, hogy a kisebbségi kormány körül egyre fogy a levegő, ezért "mindent vinni akarnak, ami nincs lebetonozva".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását