2024. május 25. - Orbán

Az MDF teljes sereggel száll ringbe

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) mind a 176 egyéni választókerületben indít jelöltet a parlamenti választásokon - mondta Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke az MTI érdeklődésére.
2009. augusztus 29. szombat 09:14 - HírExtra
Kiemelte, hogy az MDF már az Európai Parlamenti (EP) választásokkal egy időben megkezdte a felkészülést a 2010-es országgyűlési választásokra.

Az EP-kampány alatt azok az előjelöltek, akik a választókörzetükben 500-nál több ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, azok az országgyűlési választásokra képviselőjelöltté is váltak - hangsúlyozta.

Mint mondta, harmincöt választókörzetben vannak már meg a végleges jelöltek, a további körzetekben jelenleg is tart a jelöltek véglegesítése.

Ez év végére mind a 176 egyéni választókörzetben eldől, hogy kit indít az MDF a parlamenti választásokon - közölte a választmány elnöke.

Megemlítette, hogy az MDF belső feszültségei ugyan lassították a párt felkészülési folyamatát a parlamenti választásokra, azonban, ez lezárult júniusban.

Makay Zsolt a részletekről szólva közölte: a párt országos listáját az országos választmány hagyja jóvá.

Emlékeztetett arra, hogy az országos listát általában a miniszterelnök-jelölt vezeti, ha ez egybeesik a pártelnökkel, akkor a pártelnök, ha nem, akkor a miniszterelnök-jelölt után a pártelnök következik.

Az MDF-es politikus úgy nyilatkozott: még nincs döntés abban, hogy ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje a 2010-es országgyűlési választásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 30. 15:05
Akik politikai ambícióval rendelkeznek, érdemes belelépniük az MDF-be. Amekkora lehet a jelenlegi tagsága, tuti biztos a képviselői jelöltség.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását