2024. május 21. - Konstantin

Kemény zenék az utolsó napon

Kimondottan jó felhozatal várható a Sziget zárónapján, vasárnap a Nagyszínpadon kaliforniai együttesekből:Faith No More és The Offspring.
2009. augusztus 16. vasárnap 07:02 - HírExtra
A Huntington Beach-i tengerpartról származó punk-rock banda léte bizonyíték arra, hogy az ideges szülőknek nem kell azonnal kidobniuk a garázsból az ott zenélő gyerekeket, mert a srácokból még lehet multimilliomos világsztár.

A Surf City becenevű, kevesebb mint 200 ezres lélekszámú város legismertebb bandája klasszikus garázszenekarként kezdte 1984-ben, igaz akkor még Manic Subsidal néven. Jellemző a kezdeti felállásra, hogy a Noodles becenevű, Los Angeles-i Kevin Wassermant elsősorban azért vették be a zenekarba, mert ő már akkor is elég idős volt ahhoz, hogy alkoholt vásárolhasson a két kiskorú alapítónak, Bryan Hollandnak és Gregory Krieselnek.

A történetből mélyreható következtetéseket nem kell levonni, mert Bryan "Dexter" Holland az élő bizonyítéka annak, hogy a közkeletű sztereotípiákkal ellentétben nem minden punk kedvenc szórakozása a kannásbor és a zacskóba nyomott csavarlazító.

Az énekes-gitáros ugyanis amikor nem zenélt, ráérő idejében a dél-kaliforniai egyetem, a USC padjait koptatta. Nem is sikertelenül, mert előbb biológiából szerzett diplomát, majd molekuláris biológia szakon végezte el a mesterképzést is. Nekivágott a PhD-nak is, de a doktori fokozatot végül mégsem szerezte meg. Nem a képességeivel volt baj, ő döntött úgy, hogy inkább az Offspringra koncentrálja energiáit.

Ennek ellenére az egyetemi évek minden bizonnyal örökké kísérteni fogják, mert becenevét, a Magyarországon is sugárzott Dexter laboratóriuma című rajzfilmsorozat kiskorú zseni főszereplője után kapta.

Mire Holland egyetemre ment, a banda már régen összeállt és 1985-re megtalálták az Offspring nevet is, amely azóta több mint 34 millió eladott album borítóján virít. Az első lemezükig viszont ekkor még három évet kellett várniuk, mert az Offspring című albumot 1988-ban adták ki. Négy év múlva ezt követte az Ignition, de az igazi népszerűséget a Smash című, azóta már hatszoros platinalemezük hozta meg számukra.

A legnagyobb sikert ennek ellenére a 15 millió példányban elkelt 1998-as Americanával érték el. Ezen a lemezen olyan örök slágerek szólalnak meg, mint a Pretty Fly (For a White Guy), a Why Don't You Get a Job vagy a The Kids Aren't All Right.

Az együttes jelenleg a nyolcadik szólólemezénél tart. A Rise and Fall, Rage and Grace tavály nyáron jött ki és a kritikusok szerint is bizonyította, hogy az Offspring még mindig ereje teljében van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását