2024. május 6. - Ivett, Frida

MSZP: A Fidesz csak kritizál, de nem segít

A Fidesz a krízisalap öncélú kritizálásán kívül eddig nem tett mást a bajba jutottak megsegítéséért - jelentette ki Nyakó István, az MSZP szóvivője csütörtökön.
2009. augusztus 13. csütörtök 17:36 - HírExtra
Azzal, hogy a Fidesz ismételten belerúgott a krízisalapba, nemcsak a kezdeményezést támadja, hanem azokat is, akik idáig összeadták az alapban lévő több mint ötmilliárd forintot, és azokat is, akik ezt kénytelenek lesznek igénybe venni - vélekedett a kormánypárt szóvivője az MTI-hez eljutatott közleményében.

Nyakó István szerint a Fidesz stratégiáját mindenki ismeri: minél rosszabb az országnak, annál jobbnak gondolja saját választási esélyeit. "Ezért rángatja a sárba ezt a kezdeményezést is, ezért próbálja csökkenteni az összefogás, a szolidaritás erejét" - fogalmazott a politikus.

Hozzátette: "Orbán Viktoréknak most is fontosabb a hatalom megszerzése, mint a válság kezelése".

Az MSZP szóvivője közölte, tudomásul veszik, ha a jobboldali képviselők és vállalkozók egyetlen forintot sem fizetnek be a krízisalapba, és tudomásul veszik azt is, ha a Fidesz nem akarja támogatni a bajba jutottakat.

A szóvivő közleménye szerint az MSZP és az elosztásban közreműködő segélyszervezetek azt gondolják, hogy az összegyűlt pénz jó helyre megy: azokon segít, akik kilátástalan helyzetbe kerültek a világválság miatt.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője szerdán többek között arról beszélt: a napokban kiderült, hogy a krízisalapot a szocialisták "választási pártkasszának tekintik". Elmondta, Jászapátiban a szocialisták hirdetésben bizonygatják, hogy a krízisalap milyen nagyszerű dolog, és hogy igénybevételében az MSZP-iroda tud segíteni.

Sajtóhírek szerint a jászapáti szocialisták krízisalap ügyelet néven pártirodájukban adnak tájékoztatást a hozzájuk fordulóknak, miként lehet egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatást igényelni az alapból.

Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója július végén közölte, kezdeményezik, hogy a párt választókerületi szervezetei vegyenek részt a krízisalappal kapcsolatos tájékoztatásban, segítsék a családokat a támogatás igénylésében.

A krízisalapot június közepén hozta létre a kormány, egymilliárd forintos kezdő összeggel. Célja, hogy a számlán összegyűlt pénzből egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújtsanak azoknak a családoknak, amelyek a válság miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását