2024. április 20. - Tivadar

Gerendai Károly a közelgő Szigetről

A legnagyobb magyar fesztiválról beszélgetünk Gerendai Károllyal, a Sziget főszervezőjével. Idén is tartogat újdonságokat az immár tizenhatodszorra megrendezett fesztivál.
2009. augusztus 10. hétfő 12:01 - Kanizsai Ádám

A jegyárak emelkedésének valami különleges oka van?

Azt észre kell venni, hogy a Szigetnek a jegyárai még mindig jelentősen olcsóbbak a hasonló európai fesztiválok áraitól, azonban a költségei nem maradnak el azoktól. Mi ugyanannyit fizetünk a zenekarokért, a technikáért, a reklámokért. A probléma az, hogy a magyar piac fizetőképessége véges, így csak apránként tudjuk közelíteni az európai szintet.

A válság kapcsán kitaláltunk egy taktikát. Úgy próbáljuk összekötni az embereket, hogy kedvezményeket adunk. A diákoknak csoportkedvezményeket találtunk ki, így akár féláron is vásárolhattak, az éjszakai jegyeket este 11 órától szintén fele árért adjuk. De valahol kompenzálni kell ezt a hiányt. Vannak, akik kevésbé vannak rászorulva, ők meg tudják fizetni a teljes árat is. A kiadásaink nem csökkennek, így azt sem engedhetjük meg, hogy a bevétel kevesebb legyen. Az Áfa-emelkedés is közrejátszott abban, hogy drágábbak a jegyek. Persze ez nem nálunk, hanem a költségvetésben csapódik le.



Az ételekkel, italokkal ezen a téren mi a helyzet?

Nyilván lehet némi emelkedésre számítani a fogyasztási cikkek áraiban is, de ez nem lesz jelentős vagy különösebben érzékelhető változás. Itt csupán néhány százalékról beszélünk, nem úgy, mint a jegyek esetében.

Melyik koncertre várja a legtöbb látogatót?


Magyar viszonylatban a Tankcsapdára, mely önálló napot is kapott. A külföldi előadók idén is biztos rengeteg embert vonzzanak majd. Reméljük megdöntjük a csúcsokat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását