2024. április 23. - Béla

Hatalmas rekord a Hegyalján

Látogatottsági rekordot döntött idén a Hegyalja Fesztivál: a Tokaj határában tizedik alkalommal megrendezett programsorozatnak minden eddiginél több, összesen 71 ezer vendége volt.
2009. július 24. péntek 06:10 - HírExtra
Tájékoztatójuk szerint a július 15. és 19. között megrendezett esemény összegzése azt mutatja, idén a fesztivál országos happeninggé nőtte ki magát. Budapestről és a főváros környékéről jóval többen érkeztek, mint a korábbi években, sőt, Nyugat-Magyarországról és Szlovákiából sem kevesen jöttek "hegyaljázni". A fesztiválozók magját azonban most is a kelet-magyarországi megyékből érkezők alkották.

A "legerősebb" napon egy időben 16 ezer ember tombolt a fesztivál helyszínein. A legnépszerűbb rockkoncert a Machine Headé volt, az elektronikus zenei fellépők közül a Faithless DJ-szettjére mozogtak a legtöbben, a legnagyobb tömegeket vonzó magyar együttes pedig a Hegyalja Fesztivállal együtt szülinapozó, húszéves Tankcsapda volt.

A kedvezőtlen, viharos időjárás szombaton veszélybe sodorta ugyan a Basement Jaxx koncertjét, hiszen a nagyszínpadnak le kellett állnia, de végül a brit formáció és a N.O.H.A. is megtarthatta show-ját az egyik sátorban.

A fesztivál minden helyszíne végig telt házzal üzemelt, de nemcsak a rendezvény színpadai, hanem Tokaj és a környékbeli Rakamaz, Bodrogkeresztúr és Tarcal is zsúfolásig megtelt a Hegyalja vendégeivel.

Ebben az évben a rendezvény első alkalommal lépett ki a fesztiválterületen túlra: a Paulay Ede Színházban zajló koncertek, előadások és kiállítások is nagy sikerrel zajlottak, így jövőre még több programot terveznek Tokajban a fesztivál idejére.

2010-re egyébként a hegyaljások és az érintett önkormányzatok nem csak a kemping vizesblokkjait fejlesztik, de - a fesztivál harmadik napján tapasztalt vízellátási problémák miatt - egy 4 kilométeres vízvezetékkel is készülnek.

A szervezők megjegyezték: válság ide vagy oda, a programsorozat összes italfogyasztása jóval nagyobb arányban nőtt, mint amennyivel a fesztiválozók száma. Sörből 128 ezer korsóval ittak meg idén a hegyaljások, vízből és üdítőből 25 százalékkal több fogyott, mint tavaly. Az előző évben összesen 65 ezer liter folyadékot ittak meg a szórakozók négy nap alatt, vagyis átlagosan 40 százalékkal nőtt a folyadékfogyasztás a tavalyi kiadáshoz képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását