2024. március 29. - Auguszta

SZIN: Woodstockra emlékeznek

A 40 évvel ezelőtti woodstocki fesztiválra emlékeznek az idei Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN). Augusztus 25-én, a fesztivál "mínusz egyedik" napján Jimi Hendrix, Janis Joplin és a The Doors dalai is felcsendülnek egy-egy koncert erejéig a Partfürdőn - közölte Dömény Ágnes, a rendezvény sajtóreferense az MTI-vel.
2009. július 22. szerda 14:37 - HírExtra
A szervezők emlékeztetnek: sokan gondolják úgy, hogy Woodstock hamarabb volt, mint a SZIN. Pedig hazánk ifjúsága már jól ismerte a Szegedi Ifinapokat, amikor 1969. augusztus 15-én megkezdődött a háromnapos woodstocki zenei és művészeti fesztivál olyan fellépőkkel mint Janis Joplin, a The Who, Joe Cocker, a Blood, Sweat and Tears, Jimi Hendrix és sokan mások, akiket a honi zenerajongók csak az Ifjúsági Magazinból ismertek.

Azóta eltelt negyven év, így a SZIN "mínusz egyedik" napján, augusztus 25-én a legendás fesztiválra emlékeznek a Woodstock Remember Stage-en. A koncertsorozaton fellép majd Jimi Hendrix és Janis Joplin hasonmása, valamint a Bluestock best of Woodstock formáció, mely a woodstocki fesztivál fellépőinek dalaiból válogat. Bár az eredeti fesztiválon nem szerepelt a The Doors, a szegedi megemlékezésen az emlékzenekar játszik. Zárásként az 1968-as musical 1979-es film változata, a Milos Forman nevével fémjelzett Hair kerül vászonra.

A SZIN további napjain is a hippi feeling lengi át a helyszínt: kora este jelmezes "woodházasságok" köttetnek majd a szabadság és szerelem jegyében, minden nap lesz hippi divatbemutató. Késő esténként pedig tribute zenekarok idézik meg a Woodstock-nemzedék örököseit és hajnal 2-től az eredeti Woodstock film vágatlan verzióját vetítik le négy részben.

A szervezők közlése szerint a mai sztárok sem hiányozhatnak a népszerű nyárzáró buliról: a SZIN színpadára áll a 18 éves kora ellenére igencsak népszerű és rendkívül tehetséges Gabriella Cilmit, akinek Sweet About Me című slágerét csak itt hallhatja idén nyáron élőben a hazai közönség.

A fellépők között lesz az újra összeállt Guano Apes és a tavalyi siker után visszatérő vendég, a Russkaja. A Tisza-parton koncertezik még az őstehetségnek tartott a r'n'b és soul énekes, Macy Gray, valamint fergeteges bulit várhatnak - a szervezők ígérete szerint - a résztvevők az úgynevezett nu-roma mozgalom zászlóshajójától, a Deladaptól és a holland drum and bass triótól, a Black Sun Empire-től is.

Persze a magyar kedvenceket sem kell nélkülöznie a közönségnek: már a nulladik napon zenél a Tankcsapda, de ott lesz a fesztiválon többek között a Heaven Street Seven, a 30Y, a Kispál és a Borz, az Anima Sound System és a Zagar is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását