2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai a költségvetés céljairól

A munka becsületének helyreállítása és a közbiztonság jelentős erősítése is szerepel majd a jövő évi költségvetés céljai között.
2009. augusztus 7. péntek 19:00 - HírExtra
"Olyan költségvetés lesz, amely választ ad azokra a legfontosabb problémákra, amelyek Magyarország előtt állnak. A szocialista párt elnöksége által megfogalmazott kérések, felvetések, javaslatok is megjelennek majd benne, így munka becsületének helyreállítása, a közbiztonság jelentős megerősítése kitűzött célja lesz ennek a költségvetésnek" - mondta Bajnai Gordon a több mint három órán át tartó megbeszélésről távozva.

Magyarországnak idén és jövőre, két év alatt összesen közel 7,6 százalékos százalékos GDP-csökkenéssel kell számolnia, mivel az idén 6,9 százalék, jövőre pedig 0,9 százalék lesz a GDP csökkenése. Éppen ezért takarékos költségvetést készítenek majd, amelynek célja a stabilitás, a biztonság és a növekedés feltételeinek megteremtése Magyarországon - tette hozzá az újságíróknak.

"Száz nappal ezelőtt elindultunk egy úton, a válságból kivezető úton, amelynek az első sikerei már látszanak. Ahhoz, hogy ezen az úton tovább tudjunk menni, hogy az elért eredményeket stabilizáljuk, ahhoz a következő lépés egy takarékos költségvetés megalkotása" - mondta a miniszterelnök.

A szocialista párt elnöksége testületileg most kapott először tájékoztatást a kormányfőtől arról, milyen büdzsét kell készíteni ahhoz, hogy az ország teljesíteni tudja a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) tett vállalását. Az elmúlt hetekben az MSZP szűk vezetőségével és a miniszterekkel már konzultált Bajnai Gordon, de a pénteki találkozóval kezdődnek a politika egyeztetések a büdzséről.

Bajnai Gordon legutóbb egy interjúban a jövő évi büdzséről szólva megismételte, hogy a sarokszám a 2010-re tervezett 3,8 százalékos hiány, valamint azt, hogy a büdzsé válságköltségvetés lesz, hiszen Magyarország és az egész Európai Unió még válságban van.

A kormány tervei között az szerepel, hogy szeptember 8-án benyújtja a parlamentnek a költségvetés tervezetét, és azt a szokásosnál jóval korábban, akár már november végén elfogadhatná az Országgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását