2024. május 2. - Zsigmond

Hogy állna fel egy esetleges Fidesz-kormány?

Formálódik a Fidesz-kormány szerkezete, állítólag még ebben az évben kiderül, hogy a párt választási győzelmét követően milyen tárcák működnek majd Magyarországon - ismerteti a csütörtöki Népszava.
2009. augusztus 6. csütörtök 07:15 - HírExtra
A napilap értesülései szerint az már biztos, hogy a rendőrség munkáját önálló minisztérium fogja irányítani, és vélhetően az önkormányzatok munkájáért külön közigazgatási tárca felelne, amelyik az elképzelések szerint részben átvenné a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) szerepét. Megszűnhet a MeH, a jelenleg ott működő területek, államtitkárságok a miniszterelnöki kabinethez kerülnének.

A Népszava úgy tudja, hogy a Fidesz-kormányban államtitkár felügyelné többek között a romákkal kapcsolatos ügyeket, az igazságügy pedig szintén külön tárcát kapna. Fideszes politikusoktól származó értesüléseik szerint ezúttal nem törekednek arra, hogy minél kevesebb tárca működjön, inkább az ügyek megoldása a fontos.

Akadnak azonban, akik azt állítják, Orbán Viktor ezúttal is inkább a csúcsminisztériumokat "favorizálja". Kevesebb minisztert,több államtitkárt, olcsóbb államot akar. A kormány lehetséges szerkezetéről állítólag télen dönt a párt, azután határoznak arról, kik
vezessék a minisztériumokat, kik irányítsanak államtitkárként egy-egy területet.

A pártban azt mondják, Orbán fejében már legalább kétteljes kormánynévsor létezik, ám azt még nem döntötte el, hogy a ciklus elejétől politikusok álljanak-e a tárcák élén, vagy az első évben

szakemberekre bízzák a feladatokat, és csak a válság lecsengését követően lépjenek elő az ismert fideszesek, közöttük akár a párt európai parlamenti képviselői - ismerteti a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását