2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kellernek várnaia kell

A törvényben előírt 15 napos határidőn belül nem kíván reagálni a legfőbb ügyészség Keller László szocialista képviselő írásbeli kérdésére - értesült a Népszava.
2009. augusztus 6. csütörtök 07:21 - HírExtra
Keller László szocialista országgyűlési képviselő kedden sértettként fordult feljelentésként is minősülő írásbeli kérdéssel a legfőbb ügyészhez. Egyebek között azt tudakolta: "milyen közérdekű információt gyűjtött személyemről az UD Zrt., kinek a megbízásából tették, hozzájutottak-e személyes adataimhoz illetéktelen személyek?"

A kérdés címében megfogalmazottak mellett Keller arra is kíváncsi, hogy ha volt adatgyűjtés, akkor milyen üzleti érdekből, kinek a kérésére, és kivel egyeztetve tették azt. Milyen szándék vezérelte az adatgyűjtőket és a kérést megfogalmazókat?

A Népszava szerint egy másik jogszabályt betartva csupán a parlamenti honlapon lesz olvasható Kovács Tamás főügyész válasza.

Dönthet úgy, hogy nem tekinti feljelentésnek a kérdést, így a válaszadás 15 napját és a jogi eljárás 30 napos határidejét különválasztja. Ez a döntés viszont már nem jelenthet mást, mint Keller "kvázi-feljelentésének" elutasítását. Jogorvoslatnak pedig nem lesz helye - ismerteti a napilap csütörtöki száma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását