2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Milliók és varázslók a kártyaasztalon

Gyilkos varázslatok, megnevezhetetlen szörnyek, rejtélyes bűbájok vagy épp békét hozó angyalok csapnak össze az asztalon azért, hogy eldőljön: ki a nagyobb varászló. Egy kártyajáték, amely meghódította a világot.
2009. július 28. kedd 18:30 - Pásztor Balázs

Akik kártyáznak

Tippek kezdőknek
1. Nyugodtan menj be bármelyik kártyaboltba (a fővárosban: Szellemlovas, Cyberworld, Sárkánytűz, Holdfény, A hely), az ott lévők, vagy a boltos nagyon szívesen megtanít játszani. A www.rpg.hu -n tájékozódhatsz a vidéki boltokról is a megfelelő topicban, valamint kereshetsz szintén kezdő játékostársakat.
2. Ne cserélj, amíg nem tudod egy lap árát, bármennyire is jól hangzik az, amit a másik ajánl (az interneten rengeteg árlista hozzáférhető).
3. Próbálj ki minél több fajta paklit, mielőtt eldöntöd, hogy melyik típusból is szeretnél összehozni egy „ütőset”.
4. Próbálgatásra kis pénzért- vagy akár ingyen - lehet rengeteg, versenyszempontból használhatatlan lapot igényelni a nagy - szaknyelven Pro - játékosoktól, akiknek csak a helyet foglalja a cipősdobozokban tárolt sok lap.
5. Mindig figyelj a fázisokra és soha ne kapkodj! - ezt a hibát néha a Pro-k is elkövetik.
Egy játékos általában havonta 20.000 forintot költ a játékra - amikből akár a triplája is visszajöhet sok nyerés és jó cserék/üzletelések által. A négyhavonta megjelenő újabb és újabb kiegészítők és a különböző eseményeke kiadott speciális kártyák fenntartják a vásárlási hajlandóságot.

Egy csomag hazánkban ezer forint, benne 15 lap van: 1 alapföld, 11 gyakori (vagy 10 gyakori és egy véletlenszerű csillogó), 3 nem gyakori és 1 ritka - 8 csomagonként pedig ritka helyett egy mitikus ritka. Egy most bontott lap értéke elérheti az ötezer forintot (ha csillog, akkor ennek dupláját), néhány régebbi értéke pedig több százezres magasságokba rúg (a lapok értéke világviszonylatban nagyjából megegyezik). Egy versenypakli értéke így húszezer forinttól több millióig terjedhet.

A játékosok itthon összetartó közösséget alkotnak, saját kártyaszlenget fejlesztettek és sokszor csak egymás társasága miatt is lejárnak egy-egy versenyre (átlagosan heti 3-4 alkalommal van Budapesten, vidéken heti 1-2). Tizenéves gimnazista éppúgy megtalálható köztük mint a harmincéves üzletember, vagy az ötven körüli színész - ám túlnyomó részt csak az erősebbik nem tudatába fészkelte be magát a kártya őrülete.

Hanyatlás sem a Wizards, sem a játékosok szempontjából nem várható. A gyártó mindig tud újat, jót, különlegesek hozni, egyre igényesebb grafikákkal, egyre nagyobb reklámmal. A Magyarországon ezt lemásoló hatalom kártyái sem tudta letolni a trónról, és a nemrég megjelenő World of Warcraft kártya is csak a harmadik helyre passzírozta be magát, hiába a WoW által szerzett hatalmas tábor, vagy a szabályalapok szinte teljes koppintása (a második helyen a tévéből jól ismert, gyerekes Yu-gi-oh! áll). A fiatalok, és a fantáziadús „középkorosztály” meg igen fogékony erre a gyűjtő-játszó szenvedélyre, így mindig akadnak újak, még ha egyes játékosok „nyugdíjba” is mennek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását