2024. március 29. - Auguszta

Jön a kártyatörvény?

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy januártól a pókert játékkaszinón kívül, kártyatermekben is meg lehessen szervezni - mondta Keller László országgyűlési képviselő kedden a parlamentben, a törvényjavaslat általános vitájában.
2009. május 26. kedd 12:16 - HírExtra
Hozzátette: a kártyaterem körül kétszáz méteres védőkörzetet alakítanak ki, vagyis nem lehetne annak közelében oktatási és egészségügyi intézmény. A szocialista politikus szerint a védőkörzetet a már engedéllyel rendelkező kaszinókra is ki kellene terjeszteni.

A javaslat elfogadása esetén több bevétele lenne a költségvetésnek - hívta fel a figyelmet a szocialista képviselő. Hozzátette: a javaslat célja az is, hogy szabályozottá váljon a szerencsejáték-piac ezen szegmense is.

Az előterjesztés részleteiről szólva elmondta: a kártyatermet üzemeltető cég más tevékenységet nem folytathatna, a jegyzett tőkéjének pedig 50 millió forintnak kell lennie.

Keller László kiemelte: legalább 100 négyzetméteres alapterületet kell biztosítania az üzemeltetőnek a kártyajátékhoz, egy kártyateremben legalább öt asztalnak kell üzemelnie, tíznél több azonban nem üzemelhet.

Mint mondta, a kártyatermekben kizárólag ingyenes vendéglátás biztosítható majd a játékosok számára. Erre azért van szükség, hogy lássák azt, az üzemeltetőnek a pénzmozgása kizárólag a kártyajátékokból származik - tette hozzá.

Versenyrendszerű kártyajátéknál a nevezési díjat 20 ezer forintban maximálná a javaslat, és ezt a nevezési díjat nem szeretnék jóval magasabbra emelni - mondta az előterjesztő.

Mint hangsúlyozta, fontos kiemelni azt, hogy a kártyatermeket csak 18 éven felüliek látogathatják.

Kiemelte: a nyereményalapot öt százalék játékadó terhelné. Hozzátette: a nyereményalap 85 százalékát nyeremény céljára kell felhasználni.

Keller László arra kérte a képviselőket, hogy támogassák a törvényjavaslatot, amellyel, mint mondta, jelentősen szeretnék fehéríteni a gazdaságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását