2024. május 20. - Bernát, Felícia

MSZP: A Fidesz inkább zsebrevágja a pénzt

Az MSZP szerint a Fidesz azért hívja a szocialisták pártkasszájának a krízisalapot, mert a fideszes képviselők nem akarnak befizetni abba.
2009. július 17. péntek 18:42 - HírExtra
A krízisalapból a nehéz helyzetbe került családokat segítik meg, de a fideszes politikusok nem akarnak abba befizetni - közölte a szóvivő. Nyakó István emlékeztetett arra, hogy az adóváltozások miatt jövőre "egyfajta extraprofitként" évente körülbelül 120 ezer forinttal vihetnek haza többet az ellenzéki képviselők is. Hozzátette: a fideszes képviselők ezt az extraprofitot inkább elteszik maguknak, és nem kívánnak segíteni azoknak az embereknek, akiknek a szavazatát várják a választásokon. Az MSZP szóvivője elmondta, természtesnek tartják, hogy amikor világgazdasági válság van, és vannak, akik plusz bevételre tesznek szert, azok ezt a bajba jutottak megsegítésére fordítják. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján ismét bírálta a krízisalapot. Elmondta, pártja szerint sok ezer forintot lopott el a kormány minden magyar családtól azzal, hogy az áramszolgáltatók extraprofitját "az MSZP választási pártkasszájába", a krízisalapba teszi.

Hozzátette: az áramszolgáltatóknál keletkezett ötmilliárd forintnyi extraprofit azt jelenti, hogy az emberek az áramszámláikra ennyivel többet fizettek be, mint amennyit kellet volna. Kiss Péter társadalompolitikai miniszter július 1-jén jelentette be, hogy a kormány megállapodott az áramszolgáltatók képviselőivel arról, hogy a 2008-as többletbevételük hatvan százalékát felajánlják a krízisalapba. Elmondta: az áramszolgáltatók többletbevételük negyven százalékát alapítványokon keresztül juttatják el ahhoz a mintegy százezer családhoz, amelynél egyébként kikapcsolnák az áramot. Kérdésre válaszolva közölte, hogy az áramszolgáltatók ötmilliárd forintot fizetnek be többletbevételükből, ebből hárommilliárd forintot a krízisalapba tesznek, kétmilliárd forintot pedig az alapítványokon keresztül juttatnak el a rászorulóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását