2024. május 27. - Hella

Az MSZP a felelős a közbiztonság megroppanásáért?

Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő szerint Juhász Ferenc, az MSZP elnökségi tagja a pénteki nyilatkozatával beismerte, hogy az MSZP a felelős a közbiztonság megroppanásáért és a rendőrség bénult állapotáért.
2009. július 10. péntek 18:20 - HírExtra
Juhász Ferenc sajtótájékoztatóján azt mondta: elsődleges feladat a rendőrség megerősítése, ebben a kérdésben az eddiginél sokkal határozottabban kell állást foglalnia a kormánynak és a kormánypártnak. Nem értettük vagy rosszul értettük a társadalom üzenetét, és most lépést kell váltatnunk.Mint mondta: Magyarországon alapjaiban rendült meg a közbiztonságba vetett bizalom, holott a közbiztonság is emberi jog, valamennyiünk joga, bármifajta hovatartozástól függetlenül. Szerinte nem helyes ebből a kérdésből aktuálpolitikai csatározásokat csinálni.

Kontrát Károly - az MTI-hez eljuttatott közleményében - viszont az MSZP-t teszi felelőssé a közbiztonság és a rendőrség állapotáért. Szerinte a "Gyurcsány-Bajnai-korszakot" terheli a felelősség azért, hogy Magyarországon a közbiztonság ilyen állapotba jutott.

A közlemény szerint "állandósult a pénzkivonás a rendőrség költségvetéséből. Az elmúlt három évben közel tízezer negyvenes éveiben járó rendőr távozott a testülettől. A rendészeti szakközépiskolák felét bezárták, a rendőrkapitányságok egy részét ma magán-biztonsági szolgálatok védik a járőrautók pedig üres tankkal állnak a kapitányságok udvarán".

A rendőrség létszámában, anyagi erejében és erkölcsi tartásában való megerősítésére, a három csapás törvényjavaslat elfogadására, és a büntető eljárások felgyorsítására van szükség - vázolja a Fidesz megoldási ötleteit Kontrát Károly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

d.a.angela
2009. július 10. 18:48
a magyar rendőrség sosem állt a helyzet magaslatán. A régi redszerbeli gyakorlat szerint csak igazoltatás, büntetgetés...ami nem lenne baj, ha nem ebben merülne ki az egésztevékenységük. A politika eszközként használja őket. A cikk szerint nincs pénz benzinre, járőrözésre, bezárják az iskoláikat...de a tüntetők elleni felszerelésre bezzeg voltak milliárdok. A politikusok helyében, ésnezt a pénzt a közbiztonság javítására költöttem volna és ennek érdekében mindeképp találtam volna békés utat a tüntetések leállítására. viszont az az benyomásom az kormánypártoknak is tetszett a balhé, hogy országunk az egész világ tv-iben szerepel és persze volt mire rávetniük magukat. Azonkívül meg el kellen érni, hogy ne (csak)büntetés eszközévé legyen a rendőrség, hanem egyéb módon sikerüljön rávenni egyeseket a szabályok betartására.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását