2024. május 2. - Zsigmond

Ülést tart az MSZP

Kétnapos ülést tart az MSZP a hétvégén Egerben. Az évindító elnökségi ülésen a következő félév fontos politikai témái szerepelnek, mint a népszavazás, az egészségügy, és szó lesz a párt szervezeteiről készített felmérésről, az abból következő konkrét teen
2008. január 12. szombat 06:58 - Hírextra

A várakozások szerint vezető tisztségviselő tölti majd be ezt a posztot, és mivel Juhász Ferenc elnökhelyettesnek nincs kormányzati beosztása, várhatóan őrá hárul ez a feladat.

A tervezett kampányról Szigetvári Viktor, a párt korábbi kampányfőnöke tart előadást az elnökségi tagoknak. Szigetvárit Gyurcsány Ferenc kérte fel a népszavazást megelőző kampány előkészítésére.

Az MSZP hétvégi elnökségi ülésén téma lesz az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, az államfő által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött törvény, a hatálybalépésig szükséges intézkedések, illetve az, felügyelje-e a reform végrehajtását kormánybiztos. Vélhetően szóba kerül Tóth Károly szocialista képviselő módosító indítványa is a vizitdíj eltörléséről, ennek kapcsán a valószínűleg beszélnek az újbóli szavazásnál szükséges frakciófegyelemről is.

Az idei év egyik legfontosabb feladatáról, a versenyképesség javításáról és az adórendszer átalakításáról is tárgyalnak, a tervekről Veres János pénzügyminiszter tart beszámolót.

A kétnapos elnökségi ülésen a párt szervezeti felépítéséről és az elvégzett átvilágításról is beszélnek majd. Az MTI úgy tudja, hétfőn a párt vezetői találkoznak a megyei elnökökkel és az MSZP választmányának vezetőivel, hogy tájékoztassák őket az elnökségi ülés döntéseiről, kedden pedig újabb informális frakcióülést tartanak a szocialisták; a megbeszélés témája az egészségbiztosítási törvény lesz.

A hétvégi megbeszélésen ott lesz az egész MSZP-elnökség, kiegészülve az állandó meghívottakkal, Burány Sándorral, a párt budapesti elnökével, Simon Gábor választmányi elnökkel, dr. Simon Gáborral, az Etikai és Egyeztető Bizottság elnökével, Tóth Józseffel, a Baloldali Önkormányzati Közösség elnökével, és Baja Ferenccel, a Táncsics Alapítvány vezetőjével.

Az MSZP elnöksége tavaly is tartott hasonló kihelyezett ülést: márciusban, a kongresszus után Noszvajon vitatták meg az aktuális, illetve a kongresszus döntése alapján meghatározott feladatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását