2024. április 28. - Valéria

Nagyon megdrágul a szemétszállítás

Több mint negyven százalékkal emelte pénteken a hulladékszállítási díjakat a szekszárdi közgyűlés, az áremelést az új hulladékkezelési rendszerre való áttéréssel indokolták.
2009. július 10. péntek 18:13 - HírExtra
A tolnai megyeszékhelyen július 15-től 44,8 százalékkal nő a szolgáltatás díja, ami azt jelenti, hogy az egyszeri hulladékszállításért legkevesebb 250 forintot kell majd fizetni.
Mint az indoklásból kiderül, az áremelés döntő részben annak köszönhető, hogy július 15-től már nem a szekszárdi, hanem a Dél-Balatoni, Sió Völgye Hulladékgazdálkodási Rendszer részét képező, cikói hulladékkezelő központba kellene szállítani a város hulladékát. Ez éves szinten hatvan millió forintos többletköltséget jelent a szolgáltatást végző Alisca Terra Kft.-nek. Emellett az áfaemelést is érvényesítik az új díjszabásban.
Az áremelést annak ismeretében szavazta meg a közgyűlés, hogy július 15-re a cikói lerakó biztosan nem készül el, a szigeteletlen szekszárdi hulladéktelep működési engedélye pedig e napon lejár.

Horváth István, a megyeszékhely fideszes polgármestere bejelentette: egyeztetést kezdeményezett a környezetvédelmi tárcával a szekszárdi telep további használatáról, amelyet azonban a jelenlegi helyzetben azonban akkor is be kell zárni, ha jelentősen már nem nőne az ott elhelyezett hulladék.

Artim Andrásné, az Alisca Terra Kft. ügyvezető igazgatója a közgyűlésen közölte: miután a hulladékot az átmeneti idő alatt Paksra vagy Bajára kell szállítani, a kft. kárigénnyel él a cikói létesítmény beruházójával vagy kivitelezőjével szemben.

A Dél-Balaton, Sió Völgye hulladékgazdálkodási rendszer 204 Somogy, Tolna és Baranya megyei település hulladékát kezeli majd. Tizenhárom milliárd forintos beruházással három hulladéklerakó, tizenhét hulladékudvar, nyolc komposztáló, három válogató és négy átrakó állomás épül meg 65 százalékos ISPA-támogatással. A somi és ordacsehi lerakó a kivitelező Mota-Engil Zrt. illetékesének csütörtöki tájékoztatása szerint július 15-ére elkészül, a cikói központot egy, másfél hónapos késéssel tudják csak átadni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását