2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Videó! Horrorbaleset a versenypályán - törés nélkül megúszta a versenyző!

Súlyos balesetek borzolták a kedélyeket a hétvégi túraautó világbajnoki (WTCC) futamon. A spanyol Hernandez a lábán sérült az egyik csúnya csattanásban. Videó!
2009. július 6. hétfő 19:39 - HírExtra
Nem indult túl jól a vasárnapi portugál WTCC-hétvége: már a portói felvonás első futamának rajtjánál súlyos baleset történt. A Ladával versenyző holland Jaap van Lagen olyan szerencsétlenül koccolta meg a BMW spanyol pilótájának, a 17. helyről rajtoló Sergio Hernandeznek a kocsiját, hogy utóbbi elvesztette az irányítását a gépe felett, és a célegyenest szegélyező betontömböknek csapódott.

Néhány kanyar múlva pedig a svájci veterán, Alain Menu került bajba, aki Chevrolet-jával szabály szerint kersztbe állt a pályán:

A spanyol pilótát azonnal a helyi kórházba szállították. Az első hírek még arról szóltak, hogy a szerencsétlen versenyző a bal lábát törte a balesetben, később azonban megröntgenezték, és kiderült, hogy nem szükséges kórházi kezelés.

Az komoly ütközések után természetesen félbeszakították a futamot. Az újraindítást követően is zaklatott versenyt végül a Seattal induló olasz Gabriele Tarquini nyerte, míg a második, a WTCC történetének jubileumi, századik futamán a BMW-s brazil Augusto Farfus győzedelmeskedett.

A pontversenyben továbbra is a seatos Jörg Müller vezet.

A túraautó vébé egyik korábbi nagy balesetét, a pau-i futamon történt safety car-os csattanást ide kattintva nézhetik meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását