2024. április 26. - Ervin

Vuvorgona, vuvubrátor, vuvizelő - avagy mire jó a vuvuzela? Képek!

Miért ne gondolhatna egyet a mindig is derék döntéseiről híres FIFA, és tilthatná be a Konföderációs Kupa alatt is milliókat őrületbe kergető dél-afrikai szurkolói eszközt, a vuvuzelát? Jöhet az újrahasznosítás! Íme néhány ötlet!
2009. július 1. szerda 08:59 - HírExtra
Betiltják az összeset? Sebaj! Pánikra semmi ok, a vuvuzelák ugyanis 100 százalékig újrahasznosíthatóak!

Mutatunk is néhány példát, hogy esetleg a Konföderációs Kupa okozta elővébéláz hevében a magyarok és mások által rendelt (nem, a HírExtra újságírója csak véletlenül találta meg a szinte egyetlen, dél-afrikaiak által üzemeltetett internetes oldalt, ahol vuvuzelát lehet rendelni, és nem rendelt piros színű vuvuzelát, sem sárgát, a feketéről pedig nem nyilatkozik) őrületkeltésre alkalmas eszközöket mire lehet felhasználni.

Itt van például rögtön egy kézenfekvő megoldás, kifejezetten otthonias szurkolók számára: vuváza. Már látja is az ember lelki szemei előtt a kortárs festészet egészen kiváló egyéniségeinek még kiválóbb remekműveit, például „Csendélet vuvázával” címmel.

Képzőművészet után zene: a fekete kontinens lakió kedvenc hangszerük esetleges betiltásának hírére mély letargiába estek, ám a mélyen vallásos dél-afrikaiak legalább kitalálták, hogy miként újítják fel a szegény afrikai kisvárosok elhanyagolt templomainak ramaty állapotban lévő orgonáit. Ez lenne a vuvorgona. Hangjáról – szerencsére – eddig nem érkezett hír.



Hát igen. A vuvukefe. Ehhez nem is fűznénk semmilyen mélyenszántó kommentárt, a dél-afrikaiak által kincsként kezelt ősi hangszer iránti szolidáris tiszteletünket szem előtt tartva azonban megjegyezzük: ez nem volt túl szép…



Itt és most szeretnénk kedvezni a női vuvuzela szimpatizánsoknak is: íme, a vuvubrátor. Használatának pozitívumairól eddig nem érkezett meggyőző élménybeszámoló, egyesek szerint azonban, ha csak feleakkora örömet okoz a használata, mint amikor a szurkolók abbahagyják a fújását, már megéri kipróbálni. Hölgyeim…



Végül pedig a legmegalázóbb, legnegatívabb újrahasznosítási mód az összes közül. Maga a megszentségtelenítés. Egy ártatlan zulu hangszer minden méltóságának megcsúfolása, egyenlő a véggel. Engedjék meg, hogy a HírExtra szégyenteljes fújolás és füttyszó kíséretében bemutathassa a nagyközönségnek a… szóval… mondjuk ki, íme a… izé… vuvizelő!



Esetleg az olvasóknak is lenne még egy-két hasznosítható ötletük? Ne habozzanak, írják meg a HírExtrának, önök mit csinálnának a vuvuzelából. A legötletesebb termékek kitalálóit a fenti vuvukütyük egyikével jutalmazzuk…
Forrás: HírExtra/Blick.ch
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását