2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egészségtelen ruhadarabok! A szűk farmer roncsolja az idegeket

Szűk cipő, nadrág, fehérnemű és már kész is a baj! Egyik sem túl kellemes viselet, ráadásul nincsenek jó hatással ránk sem. Akár még meddők is lehetünk, vagy eldeformálódhat a testünk!
2009. július 5. vasárnap 12:58 - Kővári Adrienn
Közhelyes egy kifejezés, hogy a divat bizony káros is lehet, de sajnos így van, nők és férfiak egyaránt érezhetik idővel a kellemetlen mellékhatásait a trendi cuccoknak. Senkinek sem kell bemutatni a tangát, a hegyes orrú cipőket, vagy a túl szoros nadrágokat.

Utóbbi pár éve robbant be ismét a divatba, ma már stílusok épülnek a szűk, forró nacikra, ezért egy jó ideig biztos, hogy még nem fognak lekerülni az üzletek polcairól. Mindenféle színben kaphatóak, s minél szűkebbek annál kelendőbbek. A vékony lányok és fiúk imádják, de a testesebbek is előszeretettel húzzák magukra. Öt-hat éve még a trapéz szárú nadrág élte fénykorát, azóta próbál visszatérni, de sokaknak már nem tudja elnyerni a tetszését.

Segítség, valaki húzza le rólam a nadrágot!

Amit jobb elkerülni
Nemcsak a divatos csőnacik okozhatnak fájdalmat, hanem ilyenek a különféle egyenruhák például a rendőröké, de az építőmunkások ruhái is idetartoznak. Egy túl szoros öv is okozhat problémát, könnyen kidörzsölheti a bőrünket.
Akinek van ilyenje az pontosan tudja, hogy milyen nehéz felvenni a szűk farmert a próbafülkében. Hát még levenni azt! Az ember majd’ kiesik az ajtón, ahogy rángatja le magáról, de szeretkezés előtt is nehézkes megszabadulni tőle, mindenképp két embert igényel, ha még sietni is szeretnénk. Ennek ellenére trendi, szexis, ezért hordjuk is.

Közben nem is hinné az ember, hogy mennyire káros lehet. Ha valaki bizsergő, viszkető érzést érez a combjának egyes részein, az nagy valószínűséggel a nadrágja miatt van. Ezt bizsergő comb-szindrómának nevezték el az orvosok, mert többen is ilyen tünetekkel fordultak hozzájuk. Ehhez az szükséges, hogy a láb állandó nyomás alatt legyen, ilyenkor az oldalsó combcsonti bőridegen tapasztalhatunk a nadrág által okozott ’bevágásokat’ melyek zsibbadt, bizsergő, esetleg égető érzést okoznak. Rosszabb esetben a combunknak az érzőidege is károsodhat, ezt meralgia paresthetica-nak nevezik.

A nadrág önmagában nem rejt ilyen kellemetlenségeket, de ha azt nők esetében magas sarkúval is párosítják, akkor könnyen megviselheti a lábukat. Ráadásul, ha valaki minden nap csak nadrágot hord, és csak ilyen farmert, akkor az ne lepődjön meg, ha a rendelőben fog kikötni.

Akár meddők is lehetünk?

Meddőség
Az orvosok mindig párokat vizsgálnak olyankor, amikor a meddőség okát keresik. Akkor beszélnek konkrétan problémáról, amikor egy év alatt nem sikerül a nőnek teherbe esnie, úgyhogy közben nem használnak fogamzásgátlót. Ebben az esetben lényegtelen, hogy első, vagy sokadig gyermeküket várják. Egy egészséges pár életében is csak 25-30 százalék esély van a teherbe esésre.
A férfiak esetében szorosan összefügg a hőmérséklet a herékkel és az ott keletkező spermával. Minél melegebb a légkör, annál nehezebben termelődnek a sejtek, annál kevésbé lesznek termékenyek. Ennek mindenképp van valóságalapja, hiszen a kutatók is abban látják a nagy áttörést a férfi fogamzásgátlót illetően, hogy a hőmérséklettel játszanak.

Léteznek konkrét ruhadarabok is, amik nem tesznek jót a férfiaknak. Ilyen a szűk nadrág, de akár a férfi tanga is. Egy felmérés szerint a nők 70 százaléka szereti, ha az erősebbik nem is ehhez a lenge fehérneműhöz nyúlik. Ez a magas szám már önmagában elég érdekes, hiszen köztudott, hogy a nők nem igen rajonganak a tangás férfiakért, legalábbis nem ekkora számban.

Bizonyított tény, hogy a túlzott meleg nem tesz jót a heréknek, és az ivarsejteknek. Eleve egy picit hidegebbnek kell lennie, mint a testhőmérséklet, ezért, ha a férfi túl sokat fürdőzik forró vízben az, semmiképp sem tesz jót a termékenységének. Így van ez a szoros nadrággal is, főleg akkor, ha túl sok ülőmunkát végez az ember. A szűk alsónadrág, és farmer akaratlanul is felmelegíti a heréket.

Alakformáló ruhák – nem jó értelemben

Nemcsak a szűk nadrág az, ami vékony combokat varázsol az embernek, majd kikezdi az ízületeit, és a bőrét. Rengeteg olyan ruhadarab van, ami megkeserítheti az emberek életét. Szinte bármi, ami szűk kellemetlen lehet, hiszen egy szoros melltartó, vagy alsónadrág, tanga kidörzsölheti a bőrünket. A férfiaknak szintén nem túl kellemes, ha elszorítják a nemi szervüket.

Akár egy felső is lehet szoros, hiszen, ha kötős, esetleg vékony csíkokból van összetéve – a trendi női toppoknál nincs határ – akkor könnyen bevághatnak a bőrünkbe.

A női cipővel sokak szerint ölni lehetne, ha azt azért nem is, az biztos, hogy a szép női lábakat képes teljesen tönkretenni. Ilyenkor mindig megkapják a hölgyek, hogy bizony kell nekik annyi magas sarkút hordaniuk, ez lett az eredménye. Az igaz, hogy a magas sarkú cipellők nem éppen egészségesek, hiszen egy természetellenes pózba kényszerítik az ember lábát.

Viszont egy lapos talpú cipő is kikezdheti a lábat, főleg, ha szűk. Itt is inkább ezen van a hangsúly, ezért sem szabad kisméretű cipőt vásárolni, még akkor sem, ha abban sokkal szebbnek tűnik a lábunk. Ha folyamatosan szűk lábbelibelit hordunk, ráadásul még a sarka is magas, akkor idővel eldeformálódnak a lábujjaink, a lábfejünk.

Valamilyen szinten ez is ellentmondásos, mert sok munkahelyen megkövetelik a magas sarkú cipőket, míg bizonyos alkalmak is az elegáns lábbelit részesítik előnyben.
A divatnak nehéz ellenállni, sokaknak ez teljesen lehetetlen is. Csak annyit kell szem előtt tartani, hogy ne hordjuk mindennap ugyanazt a ruhát, váltogassuk a szűk, és bő nadrágokat, szoknyákat, és a cipőket is. Soha ne vegyünk túl kicsi ruhákat, mert az nemcsak kényelmetlen, hanem egészségtelen is.
Forrás: HírExtra/webbeteg
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását