2024. április 28. - Valéria

A virágzásbiológus és a pszichológus

A közelmúltban új könyvsorozatot indított útjára a Medicina Könyvkiadó, amelynek újabb két kötete - Barnabás Beáta virágzásbiológus és Csépe Valéria pszichológus portréja – a napokban került a könyvesboltokba.
2009. május 27. szerda 15:35 - HírExtra
Mint azt Farkasvölgyi Frigyesné, a kiadó vezérigazgatója elmondta: az Akadémikus portrék - Nők a tudományban című könyvsorozat célja a női nem nagyobb térnyerésének támogatása, a hagyományosan férfiak által uralt kutatói és tudósi társadalomban.

A könyvek előszavát író Palkovits Miklós, az MTA Doktori Tanácsának elnöke szerint: "a nők ugyanolyan elkötelezett tudósok, mint a férfiak, bár más a stílusuk, más az életvitelük, de nem több, nem kevesebb, talán nehezebb. Nehéz élni, talpon maradni, tudós hölgynek lenni.

Európai hölgynek lenni." Barnabás Beáta szakterülete a növényi szaporodásbiológia, a növényi ivaros szaporodás biotechnológiája - ami első hallásra szűk tematika, holott hétköznapi életünkkel szoros kapcsolatban van: ahogy a biológuskutató megjegyezte, a búza virágzása, a gabonatermés minősége, mennyisége már mindenkit érintő dolog.

Csépe Valéria a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, pszichológus. Szakértői tevékenységében, szakterületei között a kis kötet felsorolja egyebek között a kognitív idegtudományt, a fejlődés-neuropszichológiát, az elemi akusztikus észlelést, a beszédészlelést, a nyelvi funkciók szerzett és fejlődési zavarait. A kiadó hamarosan megjelenteti Ormos Máriáról szóló kötetét .
Forrás: medicina
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását