2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ökológiai és vadászati központ Soponyán

Ökoturisztikai és vadászati központot alakított ki Soponyán, a Sárvíz-völgye Tájvédelmi Körzetben a területen erdő-és vadgazdálkodást folytató Vadex Mezőföldi Zrt.; a központot pénteken avatták fel.
2007. szeptember 7. péntek 19:00 - Hírextra

Az öko- és vadászturizmus fejlesztését szolgáló központ látogatói kiállítás keretében ismerhetik meg a térség több évszázados vadászati kultúráját, vizes élőhelyeinek gazdag madárvilágát. Két épületben összesen 40 vendég szállást és étkezési lehetőséget is talál. Az előadások megtartásához, filmvetítésekhez szükséges eszközökkel felszerelt konferenciateremben egyszerre félszázan tanácskozhatnak, és ismerkedhetnek meg filmvetítések, előadások keretében a tájvédelmi körzet értékeivel.

A védett terület megismerését 12 kilométer hosszú kerékpárút, madárlesek, információs táblák segítik. A bicikliutak érintik a vidék jellegzetes tájtípusait, elsősorban a vizes élőhelyeket, a gyereket pedig állatsimogatók várják.

A Sárvíz-völgye erdőkkel, tavakkal, víztározóval, szikes tavakkal, mocsarakkal tarkított öko-folyosó, ahol a gazdag madárvilág, a védett és fokozottan védett növények, valamint emlősök páratlan természeti értéket képviselnek.

Egyebek között nyári ludakat, jégmadarakat, nagykócsagokat, üstökös gémeket, vidrát, hermelint, vízi cickányt, valamint számos védett növényt, - pókbangót, kosborokat, liget csillagvirágot - láthatnak a területen az érdeklődők.

A Vadex Zrt. távlati célként ökoturisztikai szakmai és oktatási központtá szeretné fejleszteni a létesítményt, s be kíván kapcsolódni a Közép-európai Zöld Utak Programba (Greenways).
A társaság az ökoturizmus fellendítése és a fiatalok természetismereteitenek gyarapítása végett korábban már arborétumot, tanösvényt alakított ki Pákozd-Sukorón, s táj- és kirándulócentrumot Fehérvárcsurgón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását