2024. július 27. - Olga, Liliána

Kiütötte a betörőt a nyugdíjas boxbajnok

Egy jól irányzott jobbhoroggal terítette a földre késsel hadonászó "éjjeli látogatóját" egy brit nyugdíjas, aki az iskolai évek alatt bokszbajnokként gyűjtötte a trófeákat.
2009. július 2. csütörtök 18:15 - HírExtra
A 72 éves Frank Corti elmondása szerint késztetést érzett rá, hogy megvédje feleségét és saját magát is az Oxfordhoz közeli botleyi otthonukban rájuk támadó részeg férfival szemben. "Ahogy elnéztem, élet-halál kérdése volt a tét. Felvettem a megfelelő pozíciót és megütöttem őt a jobb öklömmel" - nyilatkozta Corti a The Times napilapnak.

Az eset még tavaly augusztusban történt, mikor az éjszakai házibulin mulatozó Gregory McCalium először a szomszédokkal került összetűzésbe a hangzavar miatt, majd késsel felfegyverkezve a nyugdíjas Corti háza felé vette az irányt. A csupán jókora monoklival és felrepedt ajkakkal gazdagodott McCaliumot végül négy és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az oxfordi büntetőbíróság súlyos betörés vádjával.

"Féltem, amikor először megvillantotta a kést, de minden ember így reagált volna hasonló helyzetben" - mondta a korábban katonaként szolgáló és az iskolai évek alatt ökölvívóbajnokként ünnepelt Corti, akit trófeáival együtt kaptak lencsevégre az Oxford Mail brit bulvárlap számára. "Ha már azt sem tudod megvédeni, amit a tied, akkor hol tart a világ?" -tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását