2024. május 5. - Györgyi

Sepsiszentgyörgy a legjobb

A Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nyerte a magyar színházak 21. kisvárdai fesztiváljának fődíját, amit az Oktatási és Kulturális Minisztérium ajánlott fel - közölte a rendező, az észak-szabolcsi város várszínházának és a művészetek házának igazgatója vasárnap az MTI-vel.
2009. június 28. vasárnap 11:37 - HírExtra
Az erdélyi társulat Tamási Áron Csoda című darabját játszotta a tíznapos rendezvényen, amelyen huszonöt társulat (romániai, szerbiai, szlovákiai, ukrajnai és hazai) lépett a zsűri és a közönség elé - mondta Nyakó Béla.

A szakemberekből álló bíráló bizottság további hat előadást is díjazott, s elismerésben részesítette a Szabadkai Népszínház, az Újvidéki Színház, a Kassai Thália Színház, a Sepsiszentgyörgyi M Stúdió, a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, valamint a Temesvári Csíky Gergely Színház társulatát.

Különdíjat kapott az Újvidéki Művészeti Akadémia és az Újvidéki Színház közös produkciója, Domokos István Tavasz mű darabja.

A közönség díját pedig a kassai teátrum Rostand Cyrano de Bergerac című előadása nyerte el.

A fesztivál éjszakába nyúló záró ünnepségén az Oktatási és Kulturális Minisztérium életműdíjat adományozott Farkas Ibolyának, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, illetve Kovács Frigyesnek, a Szabadkai Népszínház színművészének.
A zsűri a darabokban nyújtott alakításért tizenegy művészt részesített elismerésben, az egyéni díjakat Nemes Levente, Váta Lóránd, Pálffy Tibor, Nagy Alfréd (Sepsiszentgyörgy), Elor Emina (Újvidék), Győrffy András, Könczei Árpád, B. Fülöp Erzsébet (Marosvásárhely), Pálfi Ervin, Vicei Natália (Szabadka) és Tóth Tibor (Révkomárom) kapta.

Elismerésben részesült még a Sárkány Sándor, a Szabadkai Népszínház tervezője, Háy A Gézagyerek című darabja színpadi terének kialakításáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását