2024. április 30. - Katalin, Kitti

Aranypálmás film nyitja a fesztivált

A falak között (Entre les murs) című Arany Pálma-díjas francia iskolai drámát választották a szervezők az őszi 46. New York-i Filmfesztivál nyitófilmjének.
2008. július 16. szerda 15:10 - Hírextra
z éves mustrát megrendező Lincoln Center Film Társaság kedden jelentette be, hogy Laurent Cantet produkciójával veszi kezdetét a szeptember 26-tól október 12-ig tartó kulturális esemény.

A film egy francia középiskola egy tanítási évét követi nyomon igazi diákokkal, tanárokkal, és kendőzetlenül felvonultatja egy mai iskola életének minden feloldható és feloldhatatlan konfliktusát.
"Laurent Cantet újfajta társadalmi mozi úttörője, amely napjaink kulcskérdéseire világít rá a az első és harmadik világ közötti munkaügyi küzdelmektől az oktatásig" - indokolta a válogatóbizottság döntését Richard Pena elnök.

Cantet nem először nyitja a New York-i filmünnepet, velencei fesztiváldíjas Időbeosztás című filmje 2001-ben kapta ezt a megtiszteltetést.

A Lincoln Center-beli otthonából felújítási munkák miatt idén átmenetileg a Ziegfeld Theaterbe költöztetett vetítéssorozat erősen megrostált, nívós válogatás a világ filmterméséből. A rendezvény jellegzetessége, hogy nincs versenyprogramja, így díjakat sem osztanak. Ugyanakkor a közleményben szerepelt, hogy a fesztivál idején elismerésben részesítik Nagisa Oshima japán filmalkotót, akinek nevéhez többek között az Érzékek birodalma vagy a Tabu című szerzői film fűződik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását