2024. április 20. - Tivadar

MSZP: tisztújítás ősszel?

A költségvetés elfogadása után, novemberben, decemberben tarthat tisztújító kongresszust az MSZP; a július 4-i tanácskozáson a többek által szorgalmazott, csak az elnökséget érintő bizalmi szavazás várhatóan elmarad - tudta meg az MTI szocialista forrásból pénteken, miután az MSZP erőcsoportjai újból egyeztettek.
2009. június 26. péntek 14:00 - HírExtra
Az MTI információja szerint Lendvai Ildikó pártelnök az úgynevezett "öregek" és "fiatalok" péntek reggeli találkozóján azt javasolta, hogy a jövő évi büdzsé korábbi elfogadását követően, novemberben vagy december elején tartson újabb kongresszust a szocialista párt.

Ezen a fórumon dönthetnének az országos listáról, a miniszterelnök-jelöltről és a programról, emellett csupán az elnökségre kiterjedő tisztújítást tartanának.
Utóbbi feltétele többi között, hogy rendezzék az alapszabályban annak kérdését, miként lehet csak az elnökséget megújítani.

A pénteki megbeszélésen elvi megállapodás született arról, hogy kiegészítik a párt országos választási bizottságát (ovb) "a fiatalok" képviselőivel, a kiegészített ovb tagjai pedig - egyéni belátásuk szerint - a novemberi tisztújításon nem indulnak újra jelenlegi országos elnökségi tisztségeikért.

Az elnökségben Lendvai Ildikó pártelnök mellett helyet foglal Szekeres Imre és Lamperth Mónika elnökhelyettesek, Kiss Péter, Ujhelyi István és Mesterházy Attila alelnökök.
Többen azt mondták az MTI-nek, hogy a jelenlegi elnökségnek el kell készítenie egy, a múltat elemző és a jövőbeni feladatokat is tartalmazó programot, amelyet pártvitára kell bocsátani a nyár folyamán.

Péntek délután ülésezik a megyei elnökökkel kibővített országos elnökség, ahol a délelőtti tanácskozás fényében tárgyalnak a július 4-i kongresszus előkészítéséről. Ha itt is megegyezés születik, akkor vélhetően nem lesz bizalmi szavazás a párt legfelső döntéshozó testületének ülésén.

A budapesti MSZP-nek ugyanakkor döntést kell hoznia erről a menetrendről, mert korábban állásfoglalásban szorgalmazta, hogy a július 4-i kongresszuson bizalmi szavazást tartsanak az országos elnökségről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását