2024. május 6. - Ivett, Frida

Orbán: A népszavazásnak döntő hatása lesz

Az egész egészségbiztosításra, az erről szóló vitákra döntő hatása lesz a népszavazásnak - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Gyulán.
2008. március 3. hétfő 16:37 - Hírextra

Ha az igenek győznek, akkor a legfontosabb kormányzati tanulság az lesz, hogy a rossz döntésekhez nem kell ragaszkodni - mondta a Fidesz elnöke a gyulai Pándy Kálmán Békés Megyei Kórházban tett látogatását követő sajtótájékoztatóján.

"Ha egyszer előre látható, hogy a népakarat szembefordul a kormánnyal (…), akkor nem kell elmenni a falig, akkor vissza kell vonni ezeket a javaslatokat" - tette hozzá a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.
A pártelnök szerint vissza kell vonni az egészségbiztosítási törvényt.

"Miért kell megvárni megint, amíg a magyar emberek összegyűjtik az egymillió aláírást, megindítják a népszavazási akciót, és majd egy népszavazás végén, helyezik hatályon kívül azt a törvényt, amelyről most is tudjuk, hogy elutasítják az emberek?" - tette fel a kérdést.

Orbán Viktor abban bízik, hogy az igenek győzelmét követően nem egyszerűen a miniszteri, vagy kormányzati személyi változások történnek, hanem olyan politikai változás lesz Magyarországon, amely végre a fölülről diktált kormányzati bölcsesség helyett visszatér a szakmai alapokon nyugvó, széles konzultációs társadalmi egyeztetéses rendszerhez.

A Fidesz elnöke a kórházi dolgozókkal folytatott zártkörű konzultáció után elmondta, hogy a gyulai kórház "számaival megismerkedve kiderült, hogy a vizitdíj, a kórházi napidíj bevezetése az egyéb, az egészségügyet érintő átszervezésekkel együtt, valójában sok tíz-, illetve százmillió forintos veszteséget okozott az intézménynek.

"Azzal hogy az emberek nem mennek el az orvoshoz, nem veszik igénybe a kórház szolgáltatásait, az orvosok, illetve a kórházak az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól érkező pénztől elesnek" - hangsúlyozta. Szerinte az egész intézkedéscsomagnak a "szaldója negatív".

"Ezért biztatom az embereket, hogy ha az egészségügy jövőjéért aggódnak, akkor bártan szavazzanak igennel a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésére" - mondta a pártelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását