2024. május 10. - Ármin, Pálma

MDF: Sólyom ne írja alá

Az MDF levélben kérte a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az új egészségbiztosítási törvényt - derül ki Dávid Ibolya csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményéből.
2007. december 20. csütörtök 12:37 - Hírextra

A pártelnök indoklása szerint a hétfőn elfogadott törvény számos ponton ütközik a Magyar Köztársaság Alkotmányának rendelkezéseivel. Egyes rendelkezései sértik a jogbiztonság elvét, a betegek önrendelkezési jogát, valamint a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való jogot is, arról nem is beszélve, hogy a jogszabályban számos megoldás egyértelműen jogbizonytalanságot eredményez.

Dávid Ibolya közleményében emlékeztet rá, a Magyar Demokrata Fórum számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány egészségügyi reformtervezete szakmai szempontból nem állja meg a helyét. "Meglátásunk szerint a hétfőn elfogadott törvény nem garantálja egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelkedését, és így nem szolgálja a magyar állampolgárok érdekét sem" - hangsúlyozta a pártelnök.

A Magyar Demokrata Fórum ezért levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz, melyben arra kérte, hogy éljen a törvények által ráruházott jogosítványaival, és kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól, mielőtt aláírná az új jogszabályt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását